vv Peize JO19-1 – vv Winsum JO19-1  4

Na de 0 – 7 overwinning op de mooie kustgrasmat van Actief was op dinsdagavond de vv Peize te tegenstander in de inhaal wedstrijd van JO19-1. Fantastisch weer om te voetballen, op ook nu weer een mooi gelegen complex maar op een totaal ander, hobbelig en lastig te bespelen tweede veld van de thuisclub. Nait soezen want naast Winsum is Peize de enige club is onze competitie waar geen kunstgras ligt en op gras wordt gespeeld. 

Deze ronde konden de trainers aantreden met 14 vaste selectiespelers. Een bijkans evenzo grote supportersschare was de JO19 nagereisd.

En zo kon Emanuel Lahdo in de tweede minuut al de eerste treffer bijna maken, ware het niet dat hij net niet uitkwam voor de goal. Ook in de 4e en 6e minuut toch al weer een paar mogelijkheden, maar in de 9e minuut was het Cars Zijlstra die de aanval opzette waaruit de eerste treffen viel te noteren; een geplaatst schot van Gerbrand de Boer belandde tegen de touwen, mooi doelpunt en 0 – 1. 

Even later kon Peize, laagvlieger toch in deze competitie, over rechts bijna vrij opstomen en een schot op goal kon nog net worden gekeerd door Ruben Otter. De corner leidde uiteindelijk tot een  tweede, vlammend schot, deze ging naast en Winsum mocht niet klagen. Peize was door deze mogelijkheden gesterkt, daarna in staat om de meeste passes van Winsum op te pikken en Winsum kwam even iet aan voetballen toe. Op het hobbelige veld kwam het spel van JO19-1 ook niet gemakkelijk tot zijn recht. 

Toch ontstond het gevaar weer door Winsum, dat een voorzet van Stef Biemans in tweede instantie vanuit de scrimmage tot de 0 -2 wist te verheffen, wie anders dan David Albert Villaltakon deze bijschrijven op zijn conduitestaat. 

Zo was er na een minuut of 20 toch weer een mooie voorsprong, die nog wel een keer werd bedreigd door wat druk van Peize. Een schot op goal kon worden weggewerkt waarna Cars Zijlstra bijna de 0 – 3 maakte na een rush over rechts. Zijn schoot boog op het laatst net iets van de goal af, waardoor een toch verdiend doelpunt uitbleef. 0 – 2 dus bij rust. 

In de tweede helft wijzigde Marc Kruger het team door uit voorzorg de met lichte pijntjes spelende Jaap Peter leugs en Stephan Smit te wisselen voor Jelle Rozeboom en Xander Anema. Voor het spelbeeld maakte dat niet heel veel verschil: een onvoorspelbare, lastig te bespelen tegenstander die het in de weg lopen tot kunst had verheven, en de voetballende kwaliteiten van Winsum  die op het veld minder goed tot zijn recht kwamen, maakten het nog niet eenvoudig. Maar de 0 – 3 viel dan in de 55e minuut, waarin scheidsrechter Van de Kolk, een goede bekende uit eerdere seizoenen, naar de stip moest wijzen. Een opzichtige duw in de rug bij Emanuel Lahdo konniet tot een andere beslissing hebben geleid: - pingel en 0 – 3 door David Albert Villalta. Wedstrijd gespeeld en in de zomeravond modus zo leek het wel, want Peize had eens even de overhand met balbezit en Ruben Otter moest in de goal een paar keer handelend optreden. Een snelle uitbraak van David Albert Villalta, op snelheid achtervolgd door Robin Faber, leidde echter tot de 0 – 4: nadat David de bal keurig breed had gelegd op Robin, kon deze simpel het laatste doelpunt van de avond scoren.

Zo leek het toch rustig te kunnen worden uitgespeeld, maar moest van de Kolk toch nog geel geven aan Gerbrand de Boer, die geheel onnodig een tackle op de benen van een tegenstander dacht in te moeten zetten. Daar kwam hij er met geel nog goed vanaf. Nadat in de 87e en 91e minuut nog twee kansen voor Winsum niet tot een doelpunt leidden, was de wedstrijd met 0 – 4 afgesloten en met 3 punten in de pocketwas het voor JO19-1 alweer een geslaagd tripje naar Drenthe. 

Volgende wedstrijd:  Zaterdag 21 april, 12.15 uur, sportpark schouwerzijlsterweg: 

vv Winsum JO19-1 -  vv Helpman JO19-1