SV Bedum JO19-1 – vv Winsum JO19-1:   1 – 2 (0 – 1)

Afgelopen zaterdag kon JO19-1 dan eens weer een competitiewedstrijd spelen, in dit geval de return wedstrijd van de thuis wat onhandig met de bril gelijk gespeelde pot tegen Bedum. Trainers Marc en Peter konden nog niet beschikken over de geblesseerden Nick Lukassen en Rohan Dijk, maar de in de winterstop van JO19-2 overgekomen Stephan Smit startte in de basis.

Zoals verwacht begon Bedum met vol druk vooruit te zetten. We hadden daar rekening mee gehouden, de jongens raakten er daarom niet van overdonderd,  en we speelden best aardig voetbal. Na wat mogelijkheden aan beide kanten was de eerste kans dan ook voor ons. Xander Anema ging goed door over rechts en gaf de bal voor op Emanuel Lahdo. Hij raakte de bal helaas net niet goed waardoor de kans verloren ging. Jammer, maar het vertrouwen was er dus geen nood.
Daarna wederom een goede actie over de zijkant maar nu is de afronding op de paal. We krijgen wel en corner. Uit deze corner wordt de bal opnieuw de 16 in gekopt, waarna David Albert Villalta zich de kans niet laat ontnemen en met een, ietwat houterige toch, omhaal wordt het 0  – 1 !!  De Bedummers, bij welken de derbysfeer er in beide wedstrijden dik boven op lag, deelden na de goal wat speldenprikjes uit maar echt gevaarlijk werd het zelden. Dus werd het theetijd met een 0 – 1 voorsprong voor Winsum.

Na de rust is het spel van beide ploegen onrustig. Hier en daar ontstonden ook wat schermutselingen, maar in de 50e minuut weet Cars Zijlstra dan toch David Albert Villalta  aan te spelen. David verlengt de bal op Emanuel Lahdo, die vervolgens met een voor hem zo kenmerkende  sleepbeweging de keeper het bos in stuurt en de 0-2 op het scorebord brengt. Prachtig! Daarna wordt de wedstrijd nog rommeliger en in de 65e minuut komt Bedum uit het niets zomaar op 1-2. Een schot van de linkerflank is keeper Ruben Otter te machtig, en de rebound wordt goed ingeschoten door Bedum.
Daarna bewoog de wedstrijd zich zonder al te veel spanning naar het einde, in de slotfase houden wij wel het beste van het spel maar dat niveau ligt niet heel hoog. We geven weinig weg, maar missen wel nog 3 maal een 100 procent kans op de 1-3.

Zo eindigde deze zaterdagmiddag met een 1 – 2 overwinning. Een puntensaldo van 4 tegen 1 uit de twee wedstrijdjes Winsum – Bedum v.v. , en 3 punten in de pocket. Dat werd wel eens weer tijd! Met nog 10 wedstrijden te spelen en met drie wedstrijden minder gespeeld staat JO19-1 nu op een mooie 4e plaats.

Volgende wedstrijd:

31 maart, 12.15 uur: vv Winsum JO19-1 – sv Marum JO19-1, sportpark Schouwerzijlsterweg.