vv Winsum JO19-1 – Bedum  JO19-1 : 0 – 0

Op een zwaar veld kwam onze JO19 -1 voor de eerste keer dit seizoen niet tot scoren, scheidsrechter Wagenaar moest na afloop daarom de brilstand in de wedstrijd app invoeren.

Onder een bleek zonnetje kon dan wel gespeeld worden op het hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg. Daar had het de afgelopen week toch lang niet naar uitgezien, wat de staf nog aan het werk zette met een schaduwwedstrijd. Dan merk je dat inmiddels bijna elke club wel een kunstgras heeft, de risico’s op afgelastingen in de A categorie zijn er bijna niet meer. Krijg dan nog maar een tegenstander. Maar de weersvoorspellingen werden ons allengs gunstiger gestemd en vrijdag al waren wij er van overtuigd: er blijkt thuis gewoon gevoetbald te kunnen worden.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat onze jongens onrustig aan de wedstrijd begonnen, en het baltempo niet hoog genoeg legden om voldoende gevaar te kunnen stichten. Mogelijk wat derbygevoelens die ons parten speelden? Het duurde in ieder geval tot de elfde minuut voor de eerste goede aanval tot stand kwam, waarbij Silvan Groen de bal op David Albert Villalta  kon voorgeven, die vervolgens hoog wilde inschieten. De lange goalie van de gasten kon bal achter gemakkelijk pakken, hetgeen vaker zou gebeuren.

Zo bleef het spelbeeld de eerste helft, onrustig en in een te laag tempo. In de 20e minuut nog gevolgd door een blessure van Xander Anema, die in een duel om de bal niet hard genoeg door leek te gaan en met enkelklachten het veld moest verlaten. Xander werd vervangen door middel van het doorschuiven van Robin Faber, wiens positie werd ingevuld Jaap Peter Leugs, al vroeg ingebracht. Jaap Peter heeft het geweten, later in de wedstrijd werd hij in een kopduel stevig geraakt, de verzorging had even werk met de hevig bloedende Jaap Peter. Echter, hij kon door.

Enfin, al wat er gebeurde, het bleef 0 – 0, maar de thee smaakte er niet minder om en dat zagen we de tweede helft. Een beter voetballend Winsum toch,  beter in de wedstrijd, en een aantal mooie aanvallen op de na een fikse bui toch steeds minder wordende mat. In de 16 kwam dat echter niet goed door; de tijd ging wat tegen ons werken en niet altijd was het juiste overzicht daar om de bal in het vijandelijke net te krijgen. Aan de inzet van de spelers lag het zeker niet, die was er voor de volle 100%. Maar op de juiste momenten de finesse aan de dag leggen in de aanname en de passing, dat was vandaag te weinig aanwezig om potten te kunnen breken, of beter gezegd, de bal in het doel te trappen. De winst lag onder handbereik, en wij hadden die ook kunnen en moeten verzilveren. Maar zo gaat het in het voetbal, dat lukt je niet altijd.

Zo leden we ons eerste puntenverlies in de competitie, en is de spanning bovenin tussen de nummer twee de vv Gorecht JO19-1 en ons eerste jeugdteam, als vanouds weer volop aanwezig. Zo bezien wordt het er alleen maar spannender op in de Hoofdklasse N!

Einduitslag 0 – 0, met onze dank aan de prima fluitende scheidsrechter Wagenaar.

Wissels:

Jaap Peter Leugs voor Xander Anema (blessure)

Stef Biemans voor Cars Zijlstra

Rohan Dijk voor Emanuel Lahdo

Volgende wedstrijd:

2 december, 11.15 uur op het sportpark Schouwerzijlsterweg:

vv Winsum JO19-1 – Wildervank JO19-1

‘IJs en weder dienende’, met toch weer een regenachtige week in het verschiet.