vv Winsum JO19-1 – vv Peize JO19-1: 10 - 1

Na vorige week een vrij weekend te hebben gehad, was de herstart van de competitie voor JO19-1 uitstekend. Van de vv Peize werd op ons eigen veld met 10 – 1 gewonnen, .

Het trainersduo Marc en Peter kon niet beschikken over Tim Boerema, Nick Lukassen en Jelle Rozeboom, basis spelers toch, alle drie waren zij over ver met vakantie. Bij de vv Peize waren twee spelers afwezig, en ook de trainer had zich in verband met vakantie laten vervangen, in dit geval door de trainer van Peize JO15-1.

Peize staat op de laatste plaats in de competitie en wetende dat het een lastige pot zou worden, begon Peize optimistisch aan de wedstrijd met druk op de Winsumers en veel verstoring van de opbouw van Winsumer zijde. Maar al in de derde minuut kon Winsum de eerste treffer noteren, na een grote fout van de keeper van Peize die de bal  zo in de voeten van de op de rand van de 16 staande  David Albert Villalta speelde. Zulks kan je, als tegenstander, beter niet doen: 1 – 0.

Zo ging Winsum al snel aan de leiding, die al even snel had kunnen worden uitgebreid door Silvan Groen, die zich na een prachtige actie alleen voor de keeper zag maar de bal niet wist te prikken. De keeper van Peize voorkwam de tweede tegengoal in de 6e minuut. Gedurende de wedstrijd zou de goalie van Peize dat nog verschillende keren prima doen, met name op hogere inzetten had hij een goed antwoord.

Vermeldenswaard is nog de tweede goal, een steekbal op Rohan Dijk stelde hem in staat om Emanuel Lahdo een strakke voorzet te geven, intikker voor Emanuel - mooi gedaan.  Zo verliep de match, waarbij Winsum 5 keer scoorde en de ruststand 4 -1 was, door een eigen goal na een kleine miscommunicatie.

Winsum kwam in de tweede helft direct weer uit de startblokken met een mooie aanval en de 5 – 1 in de 47e minuut, uitlopend naar een 10-1 uitslag. Scheidsrechter Miedema, overgekomen uit Sint Annaparochie (alwaar hij zich na onze wedstrijd naar toe spoedde om de plaatselijke dames ons damesteam op 1 -1 te zien houden)  trok geen tijd meer bij en floot prompt op de 45e minuut voor het einde van de wedstrijd. Groot gelijk. Onze JO19-1 kon het doelsaldo fors verhogen naar 23  (31 voor en 8 tegen) in 5 wedstrijden, Peize daarentegen is in evenzovele krachtmetingen op – 27 uitgekomen.

Spannend was het niet geworden, ons rest nog om de heer Prins te danken voor zijn invalbeurt als grensrechter, nu onze vaste assistent Martin wegens werkzaamheden verstek moest laten gaan.

vv Winsum JO19-1 – vv Peize JO19-1: 10 – 1

Scoreverloop:

3’    1 – 0  David

12’  2 – 0  Emanuel

30’  3 – 0  Xander

35’  4 – 0  Rohan

42’  4 – 1  (E.D. Winsum)

47’  5 – 1  Emanuel

49’  6 – 1  David

65’ 7 – 1  Rohan

73’  8 – 1  David

79’  9 – 1  Xander

85’  10-1   David

Wissels:

60’ Jaap Peter Leugs voor Daan van Aller

70’ Luuk Knol voor Emanuel Lahdo

Volgende week zaterdag spelen we uit tegen de vv Zuidhorn, de aftrap aldaar is om 12.30 uur op veld 4 van het Johan Smitpark, alwaar wij in Zuidhorn JO19-1 de nummer drie van de competitie treffen.