vv Winsum JO19-1 -  GVAV Rapiditas JO19-1: 7 – 0

Waar de trainersstaf van vv Winsum JO19-1 na de storm en de regen van de afgelopen dagen, voorafgaand aan de wedstrijd enige zorgen had over de bespeelbaarheid van veld 1, bleek die angst ongegrond. Er lag zaterdag een prima te bespelen veld klaar voor de wedstrijd van JO19-1 tegen het eerste team van de jeugdafdeling van GVAV Rapiditas. Zonder slag of stoot was dat toch niet gegaan, de onderhoudsploeg van de accommodatie commissie moest vroeg uit de veren om bij het ochtendkrieken het veld vrij van takken te maken en het blad van het veld te vegen. Vrijdag was zulks vanwege de nattigheid niet gelukt, hulde aan de vrijwilligers die het wekelijks in de vroege ochtenduren toch maar iedere keer weer mogelijk maken dat er kan worden gevoetbald!

Zo was de trainersstaf, die pro actief als zij zijn al had nagedacht over een alternatief bij afgelasting, verheugd dat er zou worden gespeeld, want de heren beschikken over een compleet fitte selectie.  Nu verdediger Jaap Peter Leugs, na een knieblessure weer fit bevonden, voor het eerst dit jaar weer (als wisselspeler) op het wedstijd formulier was gezet is de selectie voor eerst blessurevrij! Hoe anders bleek dat bij onze tegenstander, waar blessures zich wel deden gelden. Enkele spelers ontbraken door blessurepech, waaronder de betere middenvelder, en nog voor de wedstrijd moest de scheidsrechter van dienst het wedstrijdformulier aanpassen in verband met een blessure van een speler van GVAV, opgelopen tijdens de warming up. 

Toen uiteindelijk net na half twaalf kon worden gefloten voor het begin van de wedstrijd, werd het uw verslaggever maar ook de objectieve toeschouwer al ras duidelijk dat Winsum het veldoverwicht had, zij het dat er prima werd gevoetbald tot aan het doelgebied, waarna het voor de goal een rommeltje werd, met vele tegenstanders in de 16 en een Winsum dat daar niet gemakkelijk door prikte. Niet voetballend en niet op individuele klasse, zodat de toeschouwers moesten oefenen in geduld en de spelers moesten proberen slimmer te zijn dan de verdediging van de opponenten uit de stad. GVAV wist goed partij te geven, maar kon niet tot kansen komen. De Winsumer verdediging was alert en wist de aanvallende intenties van de Stadjers in de meeste gevallen al op het middenveld onschadelijk te maken.  Na ruim een kwartier spelen kon dan toch al de 1 – 0 worden genoteerd, een prachtige corner welke door Xander Anema zomaar ineens maar met veel gevoel vanaf de vlag in de verre hoek werd gekruld!  

Nog voor het half uur verstreken was werd de stand gewijzigd door Nick Lukassen. Voorafgaand aan zijn goal was het spelbeeld niet veranderd, wist Winsum prima op te bouwen, kon GVAV geen vuist maken en kon Winsum door het woud van Stadjers de goal maar moeilijk vinden. Nick kreeg de bal in het strafschopgebied echter zomaar in de voeten, wist uit stand onmiddellijk hard uit te halen en de bal in het dak van de verre hoek te schieten: 2 – 0.

Blijven voetballen, en het hoofd er bij houden bleek in deze fase een belangrijke kwaliteit. Winsum wist dat goed te doen, en op die manier kon na 9 minuten al weer de volgende goal worden genoteerd. Uit een corner werd de bal voorgegeven op de opgekomen Robin Faber, die kopsterk inknikte: 3 – 0, tevens ruststand.

Gelet op het spelbeeld  had trainer Marc in de rust niet veel op te merken, daar waar nog wel eens een passje beter kon en individuele coaching nog iets beter uit de verf mocht komen moest de constatering toch vooral zijn dat het spel zoals we dat willen spelen met JO19-1, langzamerhand steeds beter lijkt te gaan lopen.

Na rust betaalde dat vertrouwen zich direct uit, want nog waren er supporters in de kantine of  David Albert Villalta, in de eerst helft nog niet op schot, bleek goed uit de kleedkamer te zijn gekomen: 4 – 0 op een steek van Xander Anema. De blijkbaar verraste tegenstanders lieten hem en de mee opkomende spits Emanuel Lahdo geheel vrij in scoringspositie. Voor zover de wedstrijd eerder nog niet was gespeeld, bleek dat vanaf dit moment toch zeker het geval. GVAV, was niet meer bij machte zich teweer te stellen tegen de aanvallende Winsumers. Marc Kruger bracht Rohan Dijk voor Emanuel Lahdo. Rohan, als talent overgekomen van het kampioenselftal JO17-2 van vorig seizoen, wist op aangeven van Nick Lukkassen even later prompt de 5 – 0 binnen te koppen, zijn eerste competitiegoal voor JO19-1.

Winsum bleef voetballen, en bleef daar erg zijn best voor doen. Hier en daar bleek wel de vermoeidheid zich te doen gelden, en trainer Kruger bracht Stef Biemans en  Jaap Peter Leugs binnen de lijnen. Jaap Peter, toch lang geen wedstrijd gespeeld, hield zich uitstekend en verdedigend was er nog steeds weinig aan de hand. Aanvallend echter, des te meer. De sterk spelende Nick lukassen, zich ontpoppend als  assist-koning van de wedstrijd, kon de bal in de 16 afleggen op de goed opgesteld staande Rohan Dijk, die zo kon inschieten ware het niet dat de keeper van GVAV had doorzien was er zou gaan gebeuren en de bal keerde. Niet dat het hielp, want de op scherp staande David Albert Villalta kon de rebound vlekkeloos binnenschieten.

Hoewel in deze wedstrijd ook diverse kansen werden gemist door Winsum, wist de eveneens sterk spelende middenvelder Gerbrand de Boer, op de voetbal.nl app verkozen tot man of the match, een derde assist van Nick Lukassen met het hoofd tot goal te verheffen: 7 – 0, tevens eindstand.

De complimenten toch voor GVAV, waarvoor het verlies en het spelbeeld  ondanks de blessuregevallen als lelijke oorwassing zal voelen. Zij lieten zich niet van de wijs brengen, maar bleven ondanks de alsmaar verder oplopende achterstand sportief  doorvoetballen. Hoewel scheidrechter Nieuwenweg toch nog 4 gele kaarten moest tonen, was de wedstrijd van beide kanten met de juiste intenties uitgespeeld.

JO19-1 zag de koppositie verstevigd en is met 3 uit drie vooralsnog ongeslagen.

Zo zag Marc Kruger, die als trainer van Futsal winsum 1 op vrijdagavond door een 8 – 0 overwinning op Futsal Cambuur 1 ook al succesvol was geweest, na deze 7 – 0 uitslag de totaalscore van zijn teams dit weekend uitkomen op een klinkende 15 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen.+

vv Winsum JO19-1 – GVAV Rapiditas JO19-1 : 7 – 0

Volgende wedstrijd: dinsdag 10 oktober, veld 2 om 19.30 uur:

vv Winsum JO19-1  - DVC JO19-1 (beker)