vv Gorecht JO19-1 – vv Winsum JO19-1

Onze eerste uitwedstrijd van de competitie was door de voetbalbond vastgesteld op sportpark De Koepel in Haren, waar JO19-1 moest aantreden tegen Gorecht. Op voorhand bekeken een tegenstander van formaat, die in eerdere seizoenen toch meestreed om de prijzen en door de Winsumer staf ook dit jaar ingeschat als een van de toppers in deze klasse. De wedstrijd werd gespeeld op het nepgras van veld 2, op 3 minuten lopen van de woonstee van trainer Kruger.

Het begin van de wedstijd was aarzelend, met een Gorecht dat niet leek te willen voetballen en een Winsum dat wel probeerde om het spel te maken maar niet tot gevaar kon komen. De verdediging van Gorecht kon de aanvallen van Winsum voortdurend pareren, en wist hun goalie zo uit de gevarenzone te houden.  Van Gorecht kwam het gevaar met name van de mid mid die de nummer 11 bediende met goed gegeven lange ballen, waarmee het gevaar richting de goal van Winsum vooral van de linkerkant van Gorecht kwam.  En op die wijze, kon Gorecht dan tegen de voetballende verhouding in op een 1 – 0 voorsprong komen, met een voorzet die bij de tweede paal zo ingetikt kon worden na verwarring in de verdediging van Winsum.  Totaal onnodig.

Nadat Winsum het spelletje weer had opgepakt gebeurde er een tijd niet veel, tot vanuit een corner de bal door Robin Faber in de verre hoek kon worden gekopt, de keeper van Gorecht stond er bij en keek er naar: 1 – 1. Mooi, want vlak voor rust gelijk maken is altijd lekker. Gorecht ondertussen, had veel moeite om de bal gevaarlijk op doel te schieten, zodat de Winsumer keeper ruben Otter verder niet echt werd getest.

Trainer Marc Kruger bracht in de rust Tim Boerema, die daarmee de plaats innam van Cars Zijlstra. Gorecht probeerde meer te voetballen,  maar het was Silvan Groen die de nummer 10 van Winsum bediende, waarna David Albert Villalta de keeper van Gorecht verschalkte met een prachtige boogbaal, juist voldoende dalend om onder de lat door in het netje te vallen: 1 – 2.

Winsum wist vervolgens de betere voetballende oplossingen te vinden, maar ondanks dat kwam de wedstrijd eigenlijk niet meer in gevaar tot Nick Lukassen alle ruimte kreeg aan de rechterkant. Met een prachtige rush op de goal wist Nick de verdedigers en de doelman te verschalken: 1 – 3.

Gorecht leek geklopt, maar wist met het fysiek sterkere team een heus slot offensief te brengen. Het werd voor Winsum tegenhouden, de bal wegwerken en zorgen dat de tegengoal niet viel. Helaas gebeurde dat nog wel, na een goed ingeschoten vrije trap van Gorecht werd het 2 -3. Het spelbeeld bleef vervolgens gelijk, een Gorecht dat, wetende dat ze een gevoelig verlies zouden gaan lijden, met de moed der wanhoop probeerde de druk op te voeren. Met een uitstekende redding van Ruben Otter op een schot van een zich alleen voor de keeper vrijspelende Harenaar bleef Winsum echter op de been.  De Winsumer verdediging gaf verder geen krimp meer: eindstand 2 -3, en een fel bevochten, prachtige overwinning.

Winsum behoudt na deze overwinning de koppositie in de hoofdklasse N.

Volgende wedstrijd: zaterdag 7 oktober, 11.30 uur in de voetbal arena aan de Schouwerzijlsterweg (veld 1).