vv Winsum JO19-1 – Actief JO19-1

Eindelijk een mooie voetbaldag, na twee verregende zaterdagen met onbespeelbare velden, kon de wedstrijd vandaag wel doorgang vinden. Na een ziekmelding van de scheidsrechter kon de altijd alerte wedstrijdsecretaris Jeroen Roze, gelukkig snel een prima vervanger vinden in Fokko Dijkstra, die direct na een wedstrijd met de jongste jeugd snel een broodje naar binnen werkte en weer het veld op ging. Inmiddels hadden de spelers en staf van onze JO19-1 een fotosessie achter de rug, samen met de nieuwe teamsponsor, Timmerbedrijf De Boer en Timmerfabriek De Boer te Winsum.

Tegenstander Actief, had in de beker even ruime cijfers laten zien als de vv Zuidhorn, weliswaar tegen tweedeklasser Niekerk waar met 9 -1 van werd gewonnen. Het wedstrijdverslag vond dat niet eens geflatteerd, dus Winsum was gewaarschuwd tegen een makkelijk scorend Actief. Winsum begon evenals dinsdag tegen Zuidhorn overigens met een gelegenheidsduo centraal achterin, met aanvoerder Robin Faber op de bank, teruggekomen van een liesblessure.

De eerste fase begon met een sterk Actief, fysiek sterk in de duels, met voldoende agressie spelend. Winsum dat het meer van techniek en individuele kwaliteit moest hebben,  kon  daarmee echter prima overweg en het was al snel dat David Albert Villalta de 1-0 maakte, een mooi rollertje in de rechter hoek.

Al ras echter, werd de stand gelijk na een aanval over rechts, 1-1 door Actief. Wat er vervolgens gebeurde zou bij De Witte Anjer niet vreemd staan, maar bij voetbal vinden we bij een 4 -3 eindstand dat we veel goals hebben gezien. Vandaag was dit echter de ruststand, waar bij de plaatselijke vv slechts een (1 ) doelpuntenmaker viel te noteren.  De tweede daarvan was een penalty, die terecht werd gegeven na het in de 16 vloeren van de rechtsbuiten van Winsum, Nick Lukassen.  Beter laat je dat, want de scheidsrechter nam de enig juiste beslissing door gedecideerd naar de stip te wijzen waarna Winsum weer de voorsprong pakte. Een prima aanvallend resultaat, in de eerste helft, waarin zoals de aanwezigen konden constateren voetballend nog winst viel te boeken.

In de tweede helft was het Xander Anema, die vanaf de linkerkant en binnen 5 minuten, met een lepe bal strak over de grond maar met een prachtige kromming David Albert Villalta bediende, die daarmee vrij voor de keeper kwam: 5 – 3. Op zo een moment snel na de thee direct een dreun uitdelen is fijn en met 5 – 3 mag de wedstrijd dan  toch geacht worden te zijn gespeeld. Actief echter liet zich nog niet van de wijs brengen. Uit een prachtig ingeschoten vrije trap van de Actievelingen, na hands van nr. 8 van Winsum, werd het 5 – 4. Daarna was het Actief dat nog een kans kreeg, die via de paal gelukkig toch nog handen kwam van keeper Ruben Otter, die na de wedstrijd overigens nog zou aansluiten bij de bank van Winsum 1, nadat reserve Cedric Tillema geblesseerd had afgehaakt. Na deze redding bleek een hoop lawaai van de bank van onze sympathieke gasten een appel voor hands, maar de arbiter wilde daarvan niet weten, gaf geen penalty en liet doorspelen.

Daarna leek het klaar, beide teams waren vooral door het heerlijk warme weer conditioneel uitgespeeld en van echt gevaar kwam het niet meer - tot de sterk invallende Silvan Groen na een fantastische actie waarbij de bal wel aan zijn voeten leek te kleven, het leer achter de goalie van de Drenten uit Eelde in het netje wist te prikken. De eindstand werd vervolgens ook bepaald door Silvan, die na het eindsignaal door Fokko Dijkstra kon worden vastgesteld op een keurige 7 – 4.

De hoofdmacht van de Winsumer jeugd staat daarmee na de eerste speelronde bovenaan in de stand van de hoofdklasse N,  met 1 doelpunt meer nipt boven de tegenstander van volgende week, Gorecht, alwaar op het sportpark geen grasspriet zal worden geraakt.

STM 3163 2