Winsum JO19-1  - Zuidhorn JO19-1

Door de late start van de bekercompetitie en twee zaterdagen achter elkaar meer regenval dan de Winsumer velden konden verwerken, kon het gebeuren dat op JO19-1 op 19 september pas de tweede officiële wedstrijd speelde na de zomerstop.  Na de 1-5 overwinning bij NEC Delfzijl, was de tweede bekerwedstrijd, nu tegen competitiegenoot Zuidhorn, voor het nieuwe trainersduo Marc Kruger en assistent Peter Anema een mooie testcase. Zuidhorn was na twee gewonnen wedstrijden, tegen NEC en DVC, in de gelegenheid om de koppositie in deze bekerronde veilig te stellen. Marc, die als nieuwbakken trainer van JO19-1 zijn team nog geen wedstrijd had zien spelen, gaf na het bekend maken van  de opstelling de spelers alleen de instructie mee vooral zelf de voetballende oplossingen te vinden. In de eerste helft was te zien dat de Winsumers daar enige moeite mee hadden. De buitenspelers van Zuidhorn konden de backs van Winsum verschillende keren op snelheid kloppen. Met name back Cars Zijlstra en centrale verdediger Jelle  Rozeboom moesten verschillende keren ingrijpen, waarbij de bal tot corner verwerkt moest worden. Zuidhorn wist die steeds gevaarlijk te nemen, waardoor het Winsum verschillende keren nog moeite kostte om de bal weg te werken. Het gaf een wat rommelig spelbeeld, waar te vaak moeilijke oplossingen werden gekozen, en een Zuidhorn dat verdedigend goed stond. Maar Winsum wist toch voldoende gevaar te stichten voor de goal van Zuidhorn. De verdediging voor de Zuidhornse doelman kon echter steeds de bal weg werken, en het meeste gevaar in deze fase, kwam uit een corner die precies goed viel maar echter hoog over werd gekopt.

Zo kon het gebeuren dat ondanks dat beide teams er fel op zaten, pas in de 35e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. In een scrimmage situatie voor de goal wist Winsum door een handige beweging van David Albert Villalta de bal onbereikbaar voor de keeper rustig in het doel te laten rollen: 1 – 0, tevens de stand waarmee de teams aan de thee gingen.

In de rust wist Marc Kruger de spelers met een paar tactische aanwijzingen net even die bagage mee te geven die ze nodig hadden. En voor het ook nu weer uitstekend opgekomen publiek goed en wel weer langs de lijn stond was het wederom David Albert Villalta:  2 – 0 voor de Winsumers.  Maar direct na de aftrap wist Zuidhorn de aansluiting weer te vinden, met een prima vanaf rechts diagonaal en laag ingeschoten goal.

Winsum wist vervolgens druk op de verdediging van Zuidhorn te leggen; en na een kwartier spelen in de tweede helft was het de volledig vrijstaande Gerbrand de Boer die een door de verdediging van Zuidhorn weggewerkte bal vanaf 20 meter prachtig in de goal volleerde: 3 – 1. Maar snel daarna, weer over rechts, kwam Zuidhorn vrij in het strafschopgebied van Winsum, waarna de verdediging van Winsum geen  andere keus meer had dan even vast te houden, een actie waar Zuidhorn uiteraard van profiteerde: penalty! Goed en laag ingeschoten, betekende dat de 3 – 2 en Zuidhorn leek  weer in de wedstrijd te komen.

Het bleek anders uit te pakken. Winsum zat in de tweede helft duidelijk beter in het aanvalsspel. Via spits Emanuel Lahdo (1) en middenvelders Gerbrand de Boer en David Albert Villalta wist Winsum in korte tijd nog drie keer het net te vinden.  Eindstand derhalve: 6 – 2.

Test geslaagd? Wel als de uitslag als maatstaf wordt genomen. Het spel was vooral delen van

de tweede helft aardig om te zien, maar heeft het nieuwe trainersduo ook voldoende aanknopingspunten voor de komende trainingen gegeven.

Volgens de stand in de beker competitie kunnen DVC, Winsum en Zuidhorn allen nog de koppositie in de einduitslag pakken, DVC alleen bij winst met meer dan 6 doelpunten verschil. De wedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 3 oktober, 19.30 uur, veld 2.

Team G      W GL V P DPV DPT

Winsum JO19-1