Zaterdag 18 september stond de 3e en laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Oranje Nassau (ON) uit Groningen. ON dat ook uitkomt in de 1e klasse had net als Winsum 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren. De eerste 2 uit de poule van 4 gaan door naar de toto KNVB Beker poule, de ploeg die deze middag zou winnen gaat door. Er stond voor beide teams wel iets op het spel. Met 15 spelers werd er koers gezet naar de Kooiweg in Groningen. Om 12.30 werd er af getrapt en vanaf het begin werd de strijd gestreden op het middenveld en waren er weinig kansen voor beide teams. Toch was het ON dat de score opende. In de 32e minuut kwamen ze door de verdediging van Winsum en maakten de 1-0. Winsum raakte wat van slag en begon wat tegen zichzelf te voetballen en er werden ruimtes niet benut. Voor Wiebrand de taak om in de rust de zeilen bij te zetten en daarom werd er ook gewisseld door hem. Annie en Jolien gingen eruit en Anouk en Nina kwamen erin. Na de rust had Winsum wel meer overwicht en kwam het goed uit de startblokken. In de 11e minuut was daar dan ook loon naar werken. Speedy Anouk kwam alleen voor de keeper en scoorde de gelijkmaker. Het geloof kwam wat terug en zo kwamen er steeds meer kansen voor Winsum. Een schot van Kim ging net over en een schuiver van Anouk ging net voor langs. In de 60e minuut wisselde Wiebrand Sabine en Jasmin voor Linda en Indy en daarmee had hij alle wissels gebruikt. In de 66e minuut was het mooi geweest als Wiebrand nog een wissel achter de hand had, want Chantal ging volledig door haar enkel en moest de wedstrijd staken. Achteraf bleek het mee te vallen met Chantal haar blessure en hopen we dat het herstel niet lang zal duren. Gelukkig heeft ze een goede fysiotherapeut dus dat komt vast goed. Toch moest Winsum even verwerken dat ze nu met 10 man stonden en ON maakte hier gebruik van en maakte de 2-1.
Ondanks de 10 man begon Winsum beter te voetballen, maar helaas kon de gelijkmaker niet meer gevonden worden waardoor de eindstand op 2-1 en zo houdt het landelijke bekeravontuur hierop. Volgende week is de eerste competitiewedstrijd om 15.00 uur in Winsum tegen De Weide uit Hoogeveen. Jullie zijn van harte welkom.

Ook kunnen jullie de dames nog steeds sponsoren door middel van een vast bedrag voor het seizoen of voor €0,50 (of meer mag ook) per doelpunt. Spreek daarvoor een van de dames aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opstelling: Willisa, Sabine (Indy), Yvonne, Annie (Nina), Kim, Jolien (Anouk), Thirza, Berber, Jasmin (Linda), Chantal, en Lois.