Na het prachtige succes van afgelopen maandag, waar helaas de beelden van Winsum TV verloren zijn gegaan, stond vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen ON VR2. Op de ranglijst een team dat onder ons staat en dus voor ons de taak om hier 3 punten weg te halen, om er voor te zorgen dat we weer naar boven kunnen kijken en ons veilig kunnen stellen in de 1e klas.

De wedstrijd begon om 12.30 uur en dat is een tijdstip dat blijkbaar voor onze vrouwen iets aan de te vroege kant is. De dames begonnen namelijk heel slap aan de wedstrijd en konden de druk die ON uitoefende niet onder controle krijgen. Hierdoor kwamen ze niet in de wedstrijd, de passes kwamen niet aan of er werd niet goed gelopen. De slag op het middenveld werd verloren en het duurde even voordat we onszelf hadden gevonden en kansen konden creëren. Het was ON dat in de eerste minuten wat kleine kansjes kreeg maar die niet gevaarlijk waren voor Willisa. In de 18e minuut moest Neil gedwongen wisselen, Berber raakte geblesseerd en werd vervangen door Thirza die ook niet helemaal fit was. Toch was het Thirza die de eerste grote kans kreeg voor Winsum. Vanaf 20 meter schiet zij de bal op de lat en kan de keeper in de rebound de bal pakken. Dit was de enige kans in de eerste helft voor beide ploegen. Ondanks dat ON veel druk zette en Winsum nog niet helemaal aan voetballen toe kwam, bleef het 0-0 tot aan de rust. De 2e helft was nog maar een paar seconden bezig en Winsum kreeg een opgelegde kans. Chantal legt de bal vanaf de aftrap op Lois maar deze schiet op de keeper. Winsum herpakt zich in de 2e helft en laat zien dat het tot de eerste 5 plaatsen behoort. Want 1 minuut later was daar de 2e grote kans voor Winsum, vanuit een corner komt de bal terug bij Minke die voorgeeft op een helemaal vrijstaande Chantal. Die kopt de bal echter mis, toch belandt de bal voor de voeten van Anouk, die verwachtte de bal niet meer waardoor deze kans verloren gaat. In de 50e minuut wordt Lois gewisseld voor Nina. In de 69e minuut was het dan toch raak voor Winsum. Een vrije bal vanaf de middellijn wordt door Yvonne naar voren geschoten in de 16 meter, de keeper verwerkt deze echter niet goed, waardoor de bal bij Thirza belandt en zij kan ‘m vrij inkoppen: 0-1. In de 75e minuut wordt Thirza dan weer gewisseld en komt Indy er voor haar in. 8 minuten later kwam er loon naar werken voor Winsum. Een vrije bal werd genomen door Minke en in de kluts komt de bal voor de voeten van Jolien maar die kan haar voet er niet goed onder krijgen waardoor ON lijkt uit te kunnen verdedigen. Maar Nina blokt en zet door waardoor de bal voor de voet van Anouk komt en deze kan de bal tegen het net aan schieten: 0-2. Zo hebben de dames een goede week gehad. Eerst de plaats in de finale bemachtigd en nu 3 punten gepakt tegen een directe concurrent en voor het eerst dit seizoen de 0 gehouden in de competitie. Goede zaken dus voor de vrouwen van Winsum, want ook de andere concurrenten lieten punten liggen. 

As zaterdag speelt VR1 om 15.00 uur thuis de competitiewedstrijd tegen Berkum VR1. Ook dan zijn jullie van harte welkom om ze aan te moedigen. En hopen we om ons nog steviger op de ranglijst te zetten. Dus ik zeg tot zaterdag.

Opstelling: Willisa, Yvonne, Sabine, Marlies, Minke, Berber (Thirza), Lois (Nina), Kim, Jolien, Anouk en Chantal