Zaterdag 17 november stond de thuiswedstrijd tegen Vitesse'63 VR1 op het programma. Op de achtergrond was te horen hoe Sinterklaas met zijn stoomboot Winsum binnen kwam. Maar goed daar hadden de dames vandaag niks mee te maken, er moest namelijk gevoetbald worden. Vitesse stond, voor aanvang van de wedstrijd, derde in de competitie. Verder hadden ze de afgelopen drie wedstrijden gewonnen, ze waren dus in 'the winning mood' om zo maar te zeggen. Tijd om daar wat verandering in te brengen, toch?

Doordat Willisa vandaag afwezig was stond Sabine in het doel.

Iets na half drie begonnen we aan de wedstrijd. Meteen in de 2e minuut werd Indy weggestuurd. Ze raakte de bal echter kwijt, maar doordat Winsum er bovenop zat konden ze daarna meteen Anouk diep sturen. Anouk legde de bal terug op Nina die was mee gekomen, helaas kan ze niet genoeg kracht achter de bal zetten om het de keeper echt lastig te maken. In de 6e minuut is het Nina die Chantal diep wist te sturen, maar haar voorzet bereikt niemand en gaat zo voor het doel langs.  In de 9e minuut kreeg de ploeg uit Winsum een corner, de bal komt bij Melinda terecht. Zij schiet de bal alleen over het doel heen. Even later toen een van de speelsters van Vitesse er vandoor leek te gaan, zette Indy haar goed van de bal af en kon hierdoor Chantal opnieuw wegsturen. De keepster van Vitesse kwam goed uit haar doel en voorkwam hiermee dat Chantal gevaarlijk kon worden. Winsum was tot nu toe de betere partij, het voetbalde goed en gaf Vitesse weinig ruimte op te voetballen. In de 22e minuut kwam daar eindelijk de verdiende voorsprong. Na een goed genomen corner kon Melinda de bal vrij inkoppen. Nog geen 5 minuten later kreeg Chantal de kans om de voorsprong te verdubbelen, nadat Anouk door middel van een steekbal haar diep had gestuurd. Echter ziet Chantal haar inzet op de paal belanden. Nadat er een aantal minuten later een bal werd verloren kwam Nina met een tackle zoals Frenkie de Jong die de avond ervoor had uitgevoerd op Kanté. Een prachtige tackle waarmee ze de bal voor de voeten van de tegenstandster weghaalde en meteen verder kon spelen. In de 38e minuut kwam daar toch redelijk onverwachts de 1-1. Sabine wou de bal weg schieten, maar ging uiteindelijk onder haar door het doel in.

In de 1e minuut van de tweede helft krijgt Vitesse meteen een vrije bal. Dankzij Sabine werd het geen gevaarlijke, want ze had de bal klemvast. In de 19e minuut had de thuisploeg een ingooi bij de cornervlag op eigen helft. De ingegooide bal raakt in de kluts en valt uiteindelijk voor de voeten van een van de speelsters van Vitesse. Zij gaf de bal voor waar nog een van de spitsen van de bezoekers stond. Onze verdediging had deze totaal over het hoofd gezien, want zij kon de bal zo het doel intikken en hiermee de stand op het scorebord veranderde naar 1-2. Even later kon Vitesse na een corner van Winsum gaan counteren, Sabine kwam gelukkig op tijd uit haar doel en voorkwam hiermee dat de aanvalsters gevaarlijk konden worden. In de 24e minuut krijgt de thuisploeg opnieuw een corner. Dit keer kon Yvonne bijna vrij inkoppen, maar ze kopt recht op de keepster af. In de 26e minuut gooide Chantal de bal over de verdediging van Vitesse heen. Anouk gaat erachteraan en kan zo de bal in de rechterhoek van het doel schuiven. En dat doelpunt werd gevierd, de coaches waren het veld ingerend, de bank waar alleen Berber en Kim nog op zaten ging ook los en natuurlijk ook de warmlopende wisselspelers. In de 30e minuut werd de eerste wissel aan de kant van Winsum doorgevoerd, Yvonne verliet het veld en voor haar kwam Iris erin. Een paar minuten later werd ook de tweede wissel doorgevoerd, Melinda werd vervangen voor Jasmin. In de 39e minuut krijgt de vrijstaande Jasmin de bal aangespeeld, ze legt de bal even klaar en haalt dan uit. De keepster had er wel wat moeite mee, maar wist de bal toch tegen te houden. In de 41e minuut werd de laatste wissel doorgevoerd, Lois komt het veld in en Marlies gaat eruit. Helaas veranderde dit niks meer in de uitslag, die bleef namelijk 2-2.

Voor de dames van Winsum genoeg om mee verder te gaan. Een wedstrijd waarbij we vooral de eerste helft de beter ploeg waren, maar over de gehele wedstrijd gezien goed voetbal laten zien. Een teleurstellend gelijkspel, waar we wel met positieve gevoelens op terug kunnen kijken.

Volgende week staat de verste uitwedstrijd van het seizoen op de planning, tegenstandsters: AZSV VR1. Hopelijk kunnen we daar opnieuw laten zien wat we kunnen!

Opstelling: Sabine, Indy, Thirza, Yvonne (Iris), Marlies (Lois), Jolien, Minke, Nina, Melinda (Jasmin), Anouk, Chantal

Lirio