Zaterdag 10 november stond er opnieuw een uitwedstrijd gepland, dit keer tegen de vrouwen 1 van S.C. Stiens. Stiens is een ploeg die al jaren tweede wordt in de 1e klasse, een moeilijke tegenstander dus. Zoals we eerder hebben gezien hoeft dat nog niks te betekenen en moeten wij gewoon laten zien wat we kunnen.

Aangezien de selectie van de vrouwen 1 van Winsum kampt met een aantal blessures waren Nina uit de JO15-1 en Yva uit de vrouwen 2 bereidt gevonden om aan te sluiten. Hierdoor konden we toch met 14 speelster naar de wedstrijd toe.

Doordat er in de wedstrijd voor ons een ongeluk was gebeurd waar zowel een ambulance als een traumaheli aan te pas moesten komen, begon onze wedstrijd bijna een half uur later dan gepland. Of dit invloed had op onze vrouwen weet ik niet, wel begonnen de vrouwen van Winsum matig. Het was niet sterk, maar echt slecht was het ook weer niet. Het was het gewoon allemaal net niet. In de 10e minuut kwam daar de eerste kans voor Winsum. Jolien stuurt Melinda weg, na een snel genomen vrije trap. Melinda loopt door naar het doel, maar schiet de bal over het doel heen. Vervolgens komen er een aantal kansen voor Stiens, gelukkig vliegen veel daarvan over het doel heen of ze worden gepakt door Willisa. In de 25e minuut is daar plotseling de 0-1 voor Winsum. Na goed druk zetten van Anouk verovert ze de bal en gaat er op snelheid vandoor. De keepster van Stiens komt uit, maar daar weet Anouk wel raadt mee en lobt de bal zo over haar heen. In de eerste helft is Stiens meer het spel aan het maken, maar combinerend komen ze er niet bij ons doorheen. Hierdoor gaan ze veel lange ballen spelen, iets waar onze verdediging vandaag prima antwoord op gaf. In de 30e en 32e minuut kreeg de ploeg uit Winsum nog wel twee vrije ballen tegen, een daarvan ging een naast het doel en de ander was een bal recht in de handen van Willisa. In de 35e minuut heeft Anouk de bal, ze opent op Lois, zij schiet de bal met een rare draai in de rechterhoek, helaas voor ons is de keepster alert en houdt ze de inzet van Lois tegen. Even later is het Chantal die nog een schot op de goal mag lossen, dit keer had de keepster van Stiens er iets meer moeite mee. Toch weet ze ook deze inzet net uit het doel te tikken. In de 45e minuut krijgt Stiens nog een penalty mee. De scheidsrechter van dienst constateerde hands door een van de verdedigsters van Winsum in het strafschopgebied en gaf dus een penalty. Echter betekent een penalty niet altijd een doelpunt, hij moet namelijk nog wel raak geschoten worden. In dit geval hoeft Willisa geen redding te verrichten, want de bal ging hoog over, heel hoog over.

De tweede helft begint met veel kansen voor de thuisploeg. Een aantal daarvan gaan, zoals zo vaak deze wedstrijd, over het doel heen. In de 54e minuut krijgt Winsum een vrije bal net buiten het strafschopgebied van Stiens. De vrije bal wordt genomen door Jolien, die hem keurig bij de tweede paal op het hoofd van Melinda legt. Ze krijgt de bal net niet goed op het hoofd waardoor ze er niet genoeg kracht achter kan zetten om hem onder de lat door te koppen. Stiens heeft net als in de eerste helft meer balbezit, ze zijn dreigender dan Winsum en hebben ze grotere kansen. Zo krijgt ze net als in de eerste helft twee vrije ballen vlak achter elkaar, maar ook deze gaan er niet in. Het lijkt wel alsof de bal niet tussen de palen wil bij Stiens deze wedstrijd, want bijna alle kansen gaan over of naast. In de 70e minuut komt er een kans voor Winsum, Nina veegt de bal nog maar net langs de kruising. In de 77e minuut vindt de eerste wissel plaats aan de kant van Winsum, Lois wordt naar de kant gehaald en voor haar komt Iris erin. In de 80e minuut weet Stiens toch raak te schieten, door een breedte bal heeft een van de speelsters de bal voor het inschieten. Binnen 5 minuten na de 1-1 staat ook de 2-1 op het bord. Na een corner voor Stiens weet een van de speelsters met een volley de bal in de kruising te jagen. In de 86e minuut wordt Jasmin nog het veld ingebracht voor Marlies. In de stand verandert er helaas niks meer in de laatste paar minuten van de wedstrijd en dat betekent dat Winsum helaas verliest uit bij Stiens.

Opstelling: Willisa, Indy, Thirza, Sabine, Marlies (Jasmin), Jolien, Nina, Lois (Iris), Melinda, Chantal, Anouk

Lirio