Zaterdag 27 oktober stond er opnieuw een zware wedstrijd op het programma voor onze VR1. De tegenstandster van vandaag draaien al een tijdje mee in de top van de eerste klasse, dan heb ik het natuurlijk over The Knickerbockers VR1. Uiteraard mogen we hier niet bij stilstaan, want de bal is rond en tijdens de wedstrijd kan er van alles gebeuren. Gelukkig deden de dames dit ook niet en gingen ze met een goed gevoel de wedstrijd in.

Op de training van afgelopen donderdag kreeg het team nog een domper te verwerken. Chantal raakte namelijk geblesseerd aan haar hand. Op vrijdag bleek dat ze niet inzetbaar was voor de aankomende wedstrijd, er zat namelijk een scheurtje in het middenhandsbeentje van haar middelvinger. Gelukkig was Melinda bereidt gevonden om haar te vervangen in de wedstrijdselectie. Verder waren Indy van de VR2 en Nina van JO15-1 ook toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Rond half drie begon de wedstrijd in koude en miezerige omstandigheden. Winsum begon in tegenstelling tot haar vorige wedstrijden dit keer wel sterk aan de wedstrijd. Het verdiende in een paar minuten tijd zelfs een vrije bal halverwege de helft van The Knickerbockers. Minke nam de bal, maar de keepster kon deze makkelijk pakken. Even later is het Indy die er aan de rechterkant vandoor gaat en een goede voorzet geeft. Minke raakte de bal niet goed genoeg om die in het doel te verwerken, maar blijft wel geblesseerd achter. Ze kan de wedstrijd later wel voortzetten. Na een minuut of 10 wordt Winsum wat slordig, de duels worden niet aangegaan, de ballen worden slecht ingespeeld en komen vaak niet aan. Hierdoor krijgt The Knickerbockers wat kansen, zo werd Sabine uitgespeeld waardoor haar tegenstandster vrij kon uithalen. Tot een doelpunt kwam het echter niet, want Kim wist met een redding de bal uit het doel te houden. Verder krijgen de bezoekers nog wel wat kansjes, maar echt gevaarlijk zijn deze nog niet. Pas in de 17e minuut komt er een zeer gevaarlijke aanval, die ook leidt tot de 0-1. Na een goede voorzet weet een vrijstaande speelster de bal binnen te koppen. In de 22e minuut krijgt Minke nog een grote kans, haar afstandsschot vliegt helaas net over. Even later is het een speelster van The Knickerbockers die 1 op 1 op Kim af lijkt te gaan, gelukkig voor Winsum wordt de kans afgevlagd omdat ze buitenspel liep. Toch weten de bezoekers in de 31e minuut de score te verdubbelen. De verdediging lette niet goed op waardoor er een speelster wist te ontsnappen, hierdoor 1 op 1 kwam met Kim en zo de bal langs haar in het doel kon verwerken.

In de tweede helft werd de opstelling iets omgegooid. Lois schuift door als extra aanvaller en Iris als extra middenvelder. We startten nu dus met een iets andere opstelling om op deze manier iets meer druk naar voren te krijgen en dat werkte. Er was meer drive naar voren, er was meer ruimte op het veld en we kwamen meer aan voetballen toe. Toch waren de echt grote kansen in de beginfase voor de bezoekers. Gelukkig werkte de lat vandaag mee want die heeft ons tot twee keer toe gered. In de 10e minuut van de tweede helft weet Kim te voorkomen dat een doorgebroken speelster van The Knickerbockers kan scoren, maar ze raakt hierbij wel geblesseerd. Helaas zo erg dat ze de wedstrijd niet voort kan zetten. Hierdoor moet Jolien plaats nemen onder de lat en komt Melinda erbij op het middenveld. In de 20e minuut krijgt Minke opnieuw een grote kans, haar afstandsschot gaat door een redding van de keepster maar net naast. In de 27e minuut wordt Iris naar de kant gehaald en komt Nina er voor haar in, hiermee maakt Nina haar debuut in de VR1. In de 29e minuut krijgt Winsum een strafschop nadat er hands was gemaakt. Minke gaat achter de bal staan, maar de keepster van The Knickerbockers weet haar inzet te keren. Anouk let goed op en kan hierdoor in de rebound de 1-2 binnenwerken. In de tweede helft is Winsum de betere ploeg maar dat levert helaas gaan punten op. De eindstand van de wedstrijd wordt dus ook 1-2.

Na een zeer matige eerste helft, maar een sterke tweede helft kunnen we wel stellen dat we zeer goed tegenstand hebben geboden aan The Knickerbockers. We deden niet onder voor onze tegenstandsters en zouden op basis van de tweede helft misschien wel een puntje verdiend hebben. Helaas is dit niet het geval, maar dit geeft een goed gevoel en bied perspectief voor de komende wedstrijden. Ook in die wedstrijden gaan we ondanks deze nederlaag met een goed gevoel tegemoet en zoveel mogelijk punten proberen te pakken.

Opstelling: Kim (Melinda), Marlies, Sabine, Thirza, Iris (Nina), Berber, Jolien, Indy, Minke, Lois, Anouk

Lirio