Zaterdag 20 oktober stond de bekerwedstrijd tegen de vrouwen 1 van Drenthina op het programma. Een team dat uitkomt in de derde klasse, maar dat zegt natuurlijk niks, in de beker kunnen namelijk rare dingen gebeuren.

Bij de vrouwen van Winsum zijn de laatste weken een aantal blessure gevallen en daar kwam Willisa ook nog bij. Daarom was het aan Kim om de keeperstaken op zich te nemen. Verder waren Indy en Misul aangesloten als extra wissels, zodat we gewoon met 14 speelster richting de wedstrijd konden gaan.

Even na half drie was het zover, na de pasjescontrole kon de wedstrijd beginnen. Het eerste echte keeperswerk moest verricht worden door Kim. Dit deed ze dan ook goed, want ze had de bal klemvast. Even later is het Minke die mag aanleggen voor een vrije bal, helaas levert dit niks op want de bal ging naast. Winsum geeft Drenthina veel ruimte om te voetballen, waardoor ze een paar keer uitbreken. Deze acties waren alleen niet heel gevaarlijk, een echt grote kans bleef nog uit. In de 12e minuut was het dan zover, VV Winsum VR1 kwam op 1-0 voorsprong. Na een corner wordt de bal niet goed weggewerkt waardoor Sabine de bal via de onderkant van de lat binnen kon schieten. Een kleine 2 minuten later is het Drenthina die door een goede aanval een schot op doel konden lossen. Met een knappe redding weet Kim de bal uit de kruising weg te houden. In deze fase van de wedstrijd is Drenthina de betere ploeg, Winsum is slordig en lijdt veel balverlies. Aan de gehele ploeg van Drenthina is te zien dat ze in deze fase gretiger zijn dan Winsum. Bijna alle duels worden gewonnen, maar ze weten er geen gebruik van te maken. Wel zetten ze Kim een aantal keer aan het werk, maar die weet haar doel schoon te houden met een aantal mooie reddingen. Winsum lijkt wakker geschud want het gaat beter spelen. Zo komt er een kans voor Jasmin. Na een vrije bal voor de thuisploeg belandt de bal voor de voeten van Jasmin, die niet twijfelt en op doel schiet. De bal gaat dwars door de drukte heen en het is alleen de keepster die de bal weet te stoppen. In de 25e minuut is het Iris die de bal opent op Chantal, zij neemt de bal net verkeerd aan waardoor een speelster van Drenthina het gevaar kan voorkomen. In de 30e minuut krijgt Drenthina een vrije bal net buiten het zestienmetergebied van Winsum. Ook deze kans weten de bezoekers opnieuw niet te benutten, want de bal wordt over de 4-mansmuur heen geschoten en hiermee ook over het doel. In de 35e minuut weet Winsum een vrije bal wel te benutten. Nadat er een handsbal wordt geconstateerd door de scheidsrechter mag Minke aanleggen voor een vrije bal. Ze krult de bal in de rechterbovenhoek buiten het bereik van de keepster en zo is de tussenstand verdubbeld. In de 40e minuut breekt Drenthina nog een keer uit, ver komen ze echter niet. Sabine weet dit te voorkomen door de tegenstandster de bal voor de voeten weg te tackelen. Vervolgens denkt een andere speelster er met de bal vandoor te gaan, maar haar wacht hetzelfde lot. Vanuit de dug-out van Drenthina klinkt nog wat commentaar, maar in beide gevallen speelt Sabine in eerste instantie de bal en is er dus niks aan de hand.

In de tweede helft wordt Winsum meteen op scherp gezet. Kim werkt een terugspeelbal weg, deze belandt bij een tegenstandster die vervolgens wil gaan uithalen. Marlies zet een goed blok waardoor de bal afkaatst, Chantal kan oppikken en gaat er vandoor. Op hoog tempo passeert ze een verdedigster van Drenthina waarna ze bal in de linkerhoek schuift, 3-0. In de 55e minuut verlaat Lois het veld en komt Anouk op haar plaats. Meteen wordt Anouk diep gestuurd, ze omzeild de keepster maar weet niet tot scoren te komen. Opnieuw zakt Winsum weer wat in, er komen wat kansjes voor Drenthina. Waaronder een corner, maar die wordt goed weggewerkt door Thirza. Verder werd er nog een speelster diep gestuurd, maar die bal was makkelijk op te pikken voor Kim. In de 65e minuut wordt Marlies naar de kant gehaald en Indy komt er voor haar in. Even later, in de 70e minuut wordt de derde en laatste wissel doorgevoerd aan de kant van Winsum. Minke gaat naar de kant en Misul mag haar debuut in de VR1 gaan maken. Winsum begint nu beter te voetballen, passes komen aan, de combinaties met elkaar lukken en de duels worden bijna allemaal gewonnen. In de 75e minuut krijgt de thuisploeg een corner, zoals vaak in deze wedstrijd wordt die genomen door Jolien. Het is Anouk die de bal langs de keepster in het doel weet te koppen en er een 4-0 tussenstand van maakt. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gaat Winsum verder met 10 man, Chantal valt uit met een schouderblessure. In de 87e minuut komt er een laatste corner voor Winsum, de bal belandt voor het doel. Echter weten de bezoekers de bal niet goed weg te werken en hierdoor kan Misul de bal na wat gekrabbel binnenschieten en hiermee bepaalt ze meteen de eindstand, 5-0.

VV Winsum VR1 wint dus met 5-0 maar echt makkelijk was het niet altijd. Met vlagen had Winsum het toch moeilijk met de tegenstandsters, maar toch was Winsum uiteindelijk wel de betere ploeg. Uiteindelijk draait het om winnen en dat is wat de dames netjes gedaan hebben.

Volgende week staat een moeilijke wedstrijd op het spel tegen The Knickerbockers. U bent daarom van harte welkom om onze dames aan te komen moedigen!

Opstelling: Kim, Marlies (Indy), Sabine, Thirza, Iris, Berber, Jasmin, Jolien, Minke (Misul), Chantal, Lois (Anouk)

Lirio