Zaterdag 13 oktober staat er een zware wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Winsum. De tegenstandsters van vandaag waren de vrouwen van De Weide. Een ploeg waarvan wordt gezegd dat ze dit jaar hoogstwaarschijnlijk zullen strijden om de titel. Van tevoren werden de vrouwen van Winsum gezien als de mindere ploeg van deze twee, toch was de doelstelling om het zo lastig mogelijk te maken voor de Weide en zelfs misschien een of drie punten te pakken.

In de warming kreeg de thuisploeg nog een kleine domper te verwerken. Annie viel door een ongelukkige actie geblesseerd op de grond en kon de wedstrijd niet spelen. Gelukkig stond Lois klaar om de plek van Annie over te nemen.

Even na half drie was het dan zover, de wedstrijd was begonnen. De eerste 10 minuten is De Weide sterker dan Winsum, door wat slordigheidjes krijgen de bezoekers een aantal kansen. Echt gevaarlijk zijn deze niet. Het is Winsum die in de 10e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. Een vrije bal genomen door Jolien wordt door Anouk op doel gekopt, helaas weet de keepster de bal makkelijk te vangen. Een paar minuten later is het opnieuw Anouk die de bal richting het doel weet te koppen, dit keer vanuit een corner. Deze kopbal gaat alleen net over het doel van De Weide heen. Na een slechte start komt Winsum steeds beter in de wedstrijd en creëert het steeds meer kansen. Zo krijgt Minke nog een kans, maar ook haar kans gaat over het doel heen. In de 16e minuut krijgt De Weide een vrije bal op de rand van het zestienmetergebied. De bal wordt in de linkerhoek geschoten, Willisa weet met een knappe redding de bal uit het doel te houden. Toch belandt de bal na de rebound in het doel, het is 0-1 voor De Weide. In de 29e minuut wordt Chantal weggestuurd, de keepster komt uit haar doel en haalt Chantal neer. Wat volgt is een penalty voor Winsum. Thirza mag aan leggen voor de penalty, maar weet deze niet te benutten. In de 34e minuut krijgt De Weide nog een gele kaart wegens praten richting de scheidsrechter. Vlak na de korte drinkpauze is het Jolien die de bal prachtig op Minke legt, Minke schiet de bal net over het doel heen. Winsum krijgt genoeg kansen in de eerste helft, ze weten ze alleen niet te benutten. In de 44e minuut is het opnieuw De Weide die een gele kaart krijgt voor praten. In de 45e minuut komt er nog een kans voor De Weide, ook zij weten de kansen niet te benutten, want ook deze kans gaat naast. Zo bleef het op en neer gaan met de kansen voor beide ploegen.

In de 6e minuut van de tweede helft weet Chantal de stand gelijk te trekken. Ze zet de keepster op het verkeerde been en schiet zelf de bal beheerst binnen. In de 14e minuut krijgt Minke opnieuw een kans, maar de keepster heeft deze klem vast. Even later is het andersom, na een schot van De Weide heeft Willisa de bal klem vast. Vlak na deze acties wordt Minke gewisseld en komt Demi er voor haar in. Demi heeft geen geluk, want na een paar minuten spelen raakt ze geblesseerd en kan ze de wedstrijd niet voortzetten. Indy die normaal speelt bij de vrouwen 2, mag gaan invallen. Hierdoor verplaatst Lois naar de linkerkant van het middenveld en komt Indy aan de rechterkant. In de 30e minuut komt er weer een kans voor de ploeg uit Winsum. Het is Indy die de bal goed weet te onderscheppen en Chantal aanspeelt, zij schiet vervolgens op doel. Net als vele schoten eerder in de wedstrijd, belandt ook deze bal net over het doel. In de 40e minuut voert Winsum de laatste wissel door, Chantal gaat eruit en Jasmin komt er voor haar in.

In de slotfase van de wedstrijd zijn er aan de kant van Winsum veel blessurebehandelingen, soms tot ergernis van de tegenstandsters. Toch zijn deze niet om tijd te rekken, maar omdat er echt wat gebeurd is. Zo is er een behandeling nodig voor een kopstoot en voor iemand die de bal verkeerd op het hoofd krijgt en hierdoor even vervelend naar de grond gaat. En zo zijn er nog wel een aantal op te noemen, maar dat zal ik u besparen, want het mooiste moet nog komen. Ver in blessuretijd gaat Lois met de bal naar voren, speelt Jasmin in die vervolgens weer kaatst op Lois. Lois loopt door en schiet de bal tussen de benen van de keeper door het doel in. Het is 2-1 voor VV Winsum.

Na bijna 57 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft fluit de scheidsrechter af en zo is de eindstand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Een zwaarbevochten overwinning en een echte teamprestatie. Tot in de laatste minuut alles gegeven en geen enkele keer de kop laten hangen als het even niet goed ging. Een prestatie om trots op te zijn.

Mocht u onze dames nou eens willen zien knokken, kom dan vooral kijken. Zaterdag 20 oktober spelen de dames een bekerwedstrijd tegen de dames van Drenthina VR1. De wedstrijd begint om half 3, sportpark Schouwerzijlsterweg.

Opstelling: Willisa, Sabine, Thirza, Iris, Marlies, Berber, Lois, Minke (Demi, later Indy), Jolien, Chantal (Jasmin), Anouk

Lirio