Zaterdag 22 september is het zover, de eerste competitiewedstrijd van de vrouwen 1 van VV Winsum. Na bijna zes weken van voorbereiding, waaronder trainingen, verschillende oefen- en bekerwedstrijden en een trainingskamp, mochten de dames eindelijk aan het echte werk beginnen. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen de vrouwen van Helpman gepland, net als vorige week in de beker. Onze dames gingen er met één doel heen: de drie punten mee naar huis nemen.

Iets na half drie werd de aftrap genomen. Door een verplaatsing van het spel naar de rechterkant kon Thirza de bal crossen op Anouk. Zij nam vervolgens de bal aan en schoot op doel, maar die belandde net naast. Even later wordt een slappe pass door het midden van de verdediging gegeven, waardoor een speelster van Helpman de bal kon onderscheppen. Gelukkig voor Winsum raakte de speelster de bal verkeerd en kwam er geen gevaarlijke aanval uit. Na 9 minuten spelen neemt de keepster van Helpman een doeltrap. Doordat Winsum de boel goed had vast gezet kon Melinda de bal onderscheppen en in de rechterhoek van het doel plaatsen. De 0-1 voor Winsum was een feit. Winsum kreeg door deze voorsprong een soort powerboost, want ze waren bijna alleen maar aan het druk zetten met weinig momenten van rust. Dat loonde in de 15e minuut tot een mooie aanval. Anouk onderschepte de bal en speelt die door naar Melinda, die speelt op haar beurt de bal weer door naar Berber. Berber stuurt Thirza diep en die geeft de bal voor op Jolien. Jolien weet echter de bal niet goed te raken waardoor deze hoog over het doel heen vliegt. Het leek wel alsof je de herhaling keek, maar een minuut later gaf Berber weer de bal op Thirza die de bal weer voor het doel slingerde. Dit keer was het Chantal die de bal net over het doel heen schoot. Toch kwam daar de 2-0 voor het team uit Winsum. Het is Melinda die in de dertigste minuut de bal knap weet binnen te houden met een kopbal, terwijl vanaf de kant al geroepen werd dat ze de bal wel mocht laten gaan. Melinda gaat een een-tweetje aan met Chantal en weet de bal net langs de keeper in de linkerhoek te schuiven.

Door een moment van onoplettendheid in de verdediging is het Helpman die 4 minuten later de aansluitingstreffer weet te maken. Een voorzet vanaf de rechterkant zorgt ervoor dat een vrijstaande speelster zo de 1-2 binnen kan koppen. De vrouwen van Winsum gaven hier binnen een minuut alweer een antwoord op, een aanval bijna precies zoals getraind zorgde ervoor dat Winsum de voorsprong weer uitbreidde. Een snelle combinatie tussen Berber, Thirza en Yvonne zorgde ervoor dat de laatstgenoemde de bal diep op Anouk kon slingeren. Anouk nam de bal aan en wipte hem zo over de ver uitgekomen keeper heen. Ondanks deze voorsprong bleef Winsum maar druk zetten. Dit leidde aan het eind van de eerste helft nog tot een corner voor de ploeg. De corner wordt genomen door Jolien en het is Melinda die de bal binnen kopt. Dit betekent een zuivere hattrick voor Melinda in de eerste helft, ze heeft nu gescoord met links, rechts en het hoofd. Hierna vindt de scheidsrechter het genoeg geweest en laat de ploegen de rust in gaan met een 1-4 tussenstand.

Begin tweede helft wordt de niet helemaal fitte Melinda gewisseld voor Jasmin. De dames van Winsum beginnen minder scherp aan de tweede helft. Zo komen er een aantal kansen voor Helpman, gelukkig let Yvonne op en voorkomt dat Helpman de bal in het doel kan werken. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft besluit Neil om opnieuw te wisselen, dit keer is het Sabine die naar de kant wordt gehaald. Haar vervanger is Kim, zij komt op de rechtsback positie waardoor Thirza naar het centrum van de verdediging schuift. In de tweede helft heeft Winsum meer rust in het spel vergeleken met de eerste helft. Ze spelen de bal rustig rond en ze hebben de bal ook langer in bezit. Toch zijn er een aantal kansjes voor Helpman. Zo krijgen zij in de 25e minuut een corner. Willisa is alert en weet de bal naast het doel te tikken.      Na een half uur spelen in de tweede helft voert Neil de derde en laatste wissel door. Anouk verlaat het veld en daarvoor in de plaats komt Lois. Vlak voor tijd is het Helpman die nog voor een laatste keer uitbreekt. Door een steekpass dwars door de verdediging wordt de aanvalster weggestuurd, echter is Willisa eerder bij de bal die deze dan ook voor de voeten van de Helpman aanvalster weet weg te tikken. De thuisploeg vraagt nog om een penalty maar krijgt deze niet. Na iets meer dan 90 minuten gespeeld te hebben vindt de scheidsrechter van dienst het wel mooi geweest en fluit af. VV Winsum vrouwen 1 begint dus goed aan de competitie met een 4-1 overwinning op Helpman vrouwen 1.

Na de wedstrijd zijn de dames en begeleiding gezamenlijk een hapje gaan eten om vervolgens naar de seizoensopening bij VV Winsum te gaan. Zaterdag 29 september om half 3 spelen de vrouwen de eerste thuiswedstrijd van de competitie, dus kom ze vooral aanmoedigen!

Opstelling: Willisa, Marlies, Sabine (Kim), Yvonne, Thirza, Berber, Jolien, Annie, Melinda (Jasmin) Chantal, Anouk (Lois)

Graag tot volgende week!

Assistent van Jopie (Iris)