Zaterdag 15 september stond de 3e bekerwedstrijd alweer op het programma. Deze werd gespeeld uit tegen Helpman VR1. Voor beide teams stond er deze wedstrijd niet veel op het spel, de wedstrijd werd door beide teams ook gezien als een extra oefenwedstrijd. Doordat zowel Winsum als Helpman twee keer had verloren in de eerder bekerwedstrijden was dit een wedstrijd voor de derde en vierde plaats in de poule.

Bij Winsum waren Minke en Iris nog niet inzetbaar vanwege een blessure en was Anouk op vakantie. Als vervanger voor Anouk was Danielle uit VR2 gevraagd om mee te doen.

Om 14:30 begon de scheids aan de spelerscontrole, daarna moest ook nog het wedstrijdformulier worden doorgegeven door de coach van Helpman. Dit was namelijk nog niet gedaan omdat de coach van Helpman op het moment van spelen in de Ardennen zat. Een kwartier later dan gepland begon de wedstrijd dan ook eindelijk. Winsum begon slordig aan de wedstrijd, er was veel balverlies en er was veel onrust aan de bal. In de 10e minuut komt Chantal aan de bal, ze speelt Danielle vrij die op haar beurt Melinda diep stuurt. Helaas voor Winsum let de keepster van Helpman goed op en voorkomt dat Melinda aan de bal kan komen. Een paar minuten later is het weer Chantal die Danielle weet te bereiken met een steekpass, dit keer zit er een goed oplettende verdedigster tussen die weet te voorkomen dat Danielle op doel kan schieten. In de 22e minuut krijgt Winsum een corner, die wordt niet goed weggewerkt door Helpman waardoor de vrijstaande Jasmin op doel kon schieten. Het schot werd door de keeper van de lijn gehaald met een knappe redding. Helpman was deze eerste helft nog niet heel gevaarlijk geweest op de helft van Winsum, totdat ze in de 30e minuut een vrije trap kregen. De bal wordt kort genomen en dan wordt er verrassend schot op doel gelost. Gelukkig vliegt de bal net over het doel heen. Na vijfenveertig minuten gespeeld te hebben fluit de scheids af, de dames mogen gaan rusten.

De dames van Winsum begonnen niet goed aan de eerste helft, er werd niet goed verdedigd en er werd na drie minuten zelfs een vrij trap weggegeven vlakbij het strafschopgebied. De bal wordt hard op doel geschoten, maar Willisa kon de bal net over de lat heen tikken. Na dit moment begonnen de dames beter te voetballen, er werden weinig kansen meer weggegeven en er werd meer gecreëerd. Zo kon Thirza een schot op doel lossen, deze bal belandde alleen net in het zijnet. Na iets minder dan twintig minuten gevoetbald te hebben in de tweede helft vond Neil het tijd om te wisselen. Berber, Yvonne en Annie kwamen erin en de moe gestreden Melinda, Chantal en Jasmin gingen eruit. Door deze wissels schoof Kim naar links voor, Thirza naar rechtsback en Marlies naar de linksback positie. Winsum was steeds meer aan de bal, maar kon weinig echte grote kansen creëren. Het spel werd feller aan de kant van Helpman doordat Winsum veel in balbezit was, er werden meerdere smerige overtredingen gemaakt en dat leidde uiteindelijk ook tot een gele kaart voor de thuisploeg. In de 52e minuut kwam Thirza aan de bal, ze zag dat Kim een loopactie richting de tweede paal maakte en twijfelde niet om de bal daar dan ook heen te crossen. Kim kon echter haar hoofd niet goed op de bal plaatsen waardoor hij net naast het doel verdween. Tegen het einde van de wedstrijd kwamen er nog een aantal corners voor Winsum, Sabine (die graag genoemd wou worden in het verslag) kreeg een seintje vanaf de kant om mee naar voren te gaan. Het bracht echter geen geluk want Helpman kon de door Winsum slecht genomen corner makkelijk wegwerken, waarna de scheids het genoeg vond en floot af. De derde bekerwedstrijd eindigt dus in een 0-0.

Volgende week spelen de dames van VV Winsum de eerste competitie wedstrijd, opnieuw uit tegen Helpman. Mocht u wat tijd hebben aankomende zaterdag, kom dan vooral onze dames aanmoedigen. Graag tot volgende week!

Opstelling: Willisa, Kim, Sabine, Thirza, Marlies, Jasmin (Berber) Jolien, Melinda (Annie), Lois, Chantal (Yvonne), Danielle

Assistent van Jopie (Iris)