Weer was het een stralende dag en heerlijk weer om te voetballen. Met nog 2 wedstrijden te spelen voor de dames van Winsum, hebben ze alles nog zelf in de hand voor het kampioenschap. Maar dan moeten deze 2 wedstrijden wel worden gewonnen en is puntverlies geen optie. Onze naaste concurent nieuw Roden hoefde vandaag niet in actie te komen en het hielp vandaag ook niet dat Helpman hun zou helpen om ons kampioenschap nog tegen te werken hoe graag ze ook zouden willen.

Vandaag de laatste thuis wedstrijd van het seizoen tegen BeQuick uit Dokkum. En met een breede fitte selectie kon er om 14.30 uur worden afgetrapt aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum.  Onder muziek van ACDC en met een line up van de jonge meiden ploeg kwamen ze onder begeleiding van scheidsrechter Pol het veld op en werd het publiek toegezwaaid. Het scorebord was weer in handen van onze top supporter Leendert en de muziek werd verzorgd door Cees Pol. Heren bedankt hiervoor. Goed nu de wedstrijd. Tja waar moet ik beginnen, gewoon maar bij het begin lijkt me. En dan begin ik toch maar bij de eerste helft van het seizoen waar de dames van Winsum in het begin een prachtige serie neerzette in de 2e klasse D. Waar wij lieten zien dat wij het kampioenteam van 2017-2018 waren. Echter na de lange winterstop waren wij niet meer het team als daarvoor en begonnen wij wisselvallig te voetballen. Wij wonnen wel wedstrijden maar het ging soms heel moeizaam. Ook vandaag was het zo’n wedstrijd waarin we vanaf het begin niet goed speelden. Wij liet teveel ruimtes vrij en speelden de ballen niet goed in, liepen niet goed en waren niet altijd even allert. In de 9e minuut was het Be Quick die de eerste opgelegde kans kreeg, maar gelukkig stond onze rots in de branding daar om redding te brengen. 7 minuten later was het aan Winsum om de score te openen, een vrije bal van Yvonne werd echter net door Minke voorlangs gekopt. In de 30e minuut was het weer Winsum die een kans kreeg, een voorzet van Chantal werd echter net voordat Anouk haar voet er tegenaan kon zetten door de keeper gepakt. 2 minuten laten was het dan Be Quick die de score opende. Doordat er ruimtes werden weggegeven hadden ze een vrije schiet kans. De bal werd echter nog aangeraakt door een speler en daardoor ging de bal omhoog en over Willisa heen de verre hoek in. Nog geen 5 minuten later was het Be Quick die de kans kreeg om de score uit te breiden. En schoot vanaf de 16  werd echte fantastisch gered door Willisa en werd de bal daarna nog van de doellijn weggewerkt. 0-1 op de scorebord en dat was ook de ruststand. Naar de donder speech in de rust van de coach werden de dames schijnbaar wakker geschud want vanaf de 1e minuut van de 2e helft zag je het oude VR1 herrijzen en begonnen ze weer te voetballen. In de 50e minuut was het dan ook Roos die een schot op de goal van Dokkum plaatste maar deze ging net naast. Een minuut later was het Anouk die de bal net over kopte. In de 53e minuut werd er gewisseld bij Winsum Annie komt erin voor Jolien. En dat dateerd in de 56eminuut in de 1-1. Anouk was degene die alleen voor de keeper kwam te staan en de bal fraai achter haar in het doel schoot. In de 62e minuut was het scheidsrechter Pol die een overtreding constateerde in de 16 meter op Annie en onverschrokken naar de 11 meter wees. Een strafschop voor Winsum. De altijd gedreven Chantal wees gelijk naar Minke Lalkens neem jij hem maar, natuurlijk met BCV nog in haar hoofd. Minke echter bleef rustig legde de bal goed neer, nam haar tijd, aanliep en schoott de bal tegen het net 2-1. 11 minuten later was het Chantal die de score nog verder kon uitbreiden, want met een fraaie lob verdween de bal echter net op het dak van het doel. In de 89e minuut werd de leeg gespeelde Melinda nog vervangen door Lois en die had  nog wel de beste papieren om de score te vergroten naar 3-1. Want in 95e minuut schoot Lois ineen 1 op1 duel de bal op de paal. Maar niet veel later was het dan toch scheidsrechter Pol die het genoeg vond en de wedstrijd tot een einde floot. De belangrijke 3 punten waren binnen en staan we weer bovenaan in de 2e klasse met 2 punten voorsprong. Volgende week spelen we tegen Groen-Geel en bij winst zijn we op EIGEN kracht kampioen van de 2e klasse D. We verwachten dan ook heel veel support bij deze wedstrijd.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Marlies, Kim, Roos,Sabine,Minke, Jolien (Annie), Chantal,Melinda (Lois)en Anouk.

Repo Jo