Geleerd van de verspeelde punten in de uitwedstrijd in het najaar (1-1) tegen het fysiek sterke St. Annaparochie begon Winsum afgelopen dinsdagavond 1 mei de inhaalwedstrijd geheel volgens plan met veel druk naar voren om “de lange bal” bij St. Anna uit hun spel te halen. Dit lijkt aardig te lukken, echter door slordig inpassen op het middenveld bij Winsum kan St. Anna 2 keer gevaarlijk worden. In de 5e minuut legt St. Anna de bal achter de verdediging van Winsum waardoor hun spits ineens vrij opduikt voor Wilissa.  De minst gepasseerde keepster van alle 90 2de klasse vrouwenteams in Nederland redt echter bekwaam. Al 2 minuten later krijgt St. Anna hun beste kans van de wedstrijd als een scherpe voorzet van rechts bij de 2de paal op slechts 1 meter afstand van het doel naast geschoten wordt. Winsum pakt daarna het initiatief en krijgt enkele mogelijkheden, de grootste voor Loïs. Op 7 meter van het doel krijgt ze een vrije schietkans maar ze wacht te lang, waardoor een St. Anna verdedigster de bal alsnog van Loïs kan ontfutselen.  

Na 20 minuten volgt dan een aanval uit het boekje. Minke steekt de bal op rechts naar Anouk die vlak voor de achterlijn een strakke voorzet loslaat die bij de 2de paal door de goed anticiperende Loïs wordt binnengelopen (1-0). Daarna houdt Winsum de touwtjes strak in handen, krijgt St. Anna weinig ruimte voor hun geliefde countertactiek en creëert Winsum nog enkele mogelijkheden. Zo schiet de goed in dienst van het elftal spelende Chantal de bal vanaf 15 meter net naast, bereikt een voorzet van Anouk net niet de al weer bij de 2de paal loerende Loïs en wordt Chantal’s schot op 10 meter van het doel op het laatste moment geblokt, zodat St. Anna onder leiding van hun sterk spelende laatste vrouw tot aan de rust de score kan beperken tot 1-0.

Na rust golft het spel in eerste instantie heen en weer zonder mogelijkheden voor beide teams. In de 55e minuut schiet Anouk vanaf rechts vanuit een moeilijke hoek voorlangs en in de 60e minuut wordt een schot van Loïs in de korte hoek goed door de keepster van St. Anna verwerkt. In de 70e minuut leidt onnodig balverlies tot 1 van de weinig kansen van St. Anna in de 2de helft. Een voorzet van rechts wordt op 2 meter van het doel van Wilissa door een St. Anna aanvalster over geschoten. In de 70e minuut wordt de wedstrijd beslist als Anouk vanaf de rechterkant een voorzet geeft die de goed positie gekozen Melinda (ingevallen voor Chantal) voor het intikken heeft (2-0). Roos wordt vervangen door Kim en later zal ook Marlies plaatsmaken voor Cherry. St. Anna blijft het proberen met “de lange bal” en Winsum heeft geluk dat een afstandsschot vanaf de linkerkant op de deklat uiteen spat. De solide verdediging onder leiding van de heersende Yvonne laat echter geen tegendoelpunt toe en het slotakkoord is weer voor Winsum. In de 83e minuut volgt een soepele aanval over 3 schijven, waarbij uiteindelijk Minke’s schot door de keeper van St. Anna nog wel gekeerd kan worden, maar de rebound door Anouk binnengetikt wordt (3-0). In de laatste minuut schiet Anouk met haar linker nog via de handen van de keepster op de paal, waarmee ze laat zien dat ze zowel met haar rechter- als linkerbeen een verwoestend schot in huis heeft. De zoals altijd soeverein leidende scheidsrechter Pol vond het daarna welletjes en de verkleumde toeschouwers konden dankzij het hartverwarmende spel van de Winsumse vrouwen toch met een goed gevoel huiswaarts keren.     

De overwinning werd door de vrouwen uitbundig gevierd en er werd luidkeels gezongen, en dan vooral voor de jarige leider Johannes, die op deze wedstrijddag Abraham voorbij zag komen. Komende zaterdag de absolute kraker tegen nummer 2 van de ranglijst Nieuw Roden. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Winsum 2 punten voor + een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst komende zaterdag om 14.30 uur aan de Zevenhuisterweg 3a te Nieuw Roden kan Winsum het kampioenschap dan eigenlijk niet meer ontgaan.

Opstelling: Wilissa, Yvonne, Sabine, Jolien, Marlies (Cherry), Minke, Roos (Kim), Annie, Anouk, Chantal (Melinda), Lois. Niet gespeeld: Jenny.

PS:  door mijn min of meer gedwongen afwezigheid is dit verslag aangeleverd door een onbekend gebleven supporter, waarvoor dank.

Repo Jo.