Dinsdag 24 april, 3 dagen naar de thuiswedstrijd stond nu de inhaalwedstrijd uit tegen BCV op het programma. Afgelopen zaterdag was nog de wedstrijd van de gemiste kansen. Nu konden de vrouwen van Winsum het gaan rechtzetten tegen Bergum om de wedstrijd van zaterdag gauw te doen vergeten. Roos Zijlstra en Melinda Hilbelink waren niet aanwezig vanwege een verdiende vakantie. Met Jenny, Kim en Lois op de bank vertrokken wij om kwart voor 6 richting Bergum. Met nog 6 wedstrijden te gaan en het zelf in de hand hebben van het pakken van de titel, zie je dat elke wedstrijd die dichterbij komt spannender wordt en dat misschien de zenuwen beginnen te krioelen. We speelden in Bergum op het kunstgras, ik moet zeggen en prachtig veld om op te voetballen. En op kunstgras kunnen de vrouwen van Winsum meestal goed uit de voeten komen, maar vandaag even niet. Vanaf het begin begon het al wat moeilijk bij Winsum. Passes te hard, geen controle, zoekende naar spelers, weinig beweging etc. Het meegereisde publiek kreeg geen wedstrijd te zien om warm van te worden. De vele kansen die we zaterdag thuis hadden tegen Bergum, was nu wel 80% minder. Wel geteld hadden we 4 goeie kansen in de eerste helft. Waarbij een bal nog op de lat kwam. Maar Bergum had meer grip op ons dan zaterdag en creëerden ook meer kansen. Een afstandsschot van hun belande op het dak van het doel van WIllisa. Na 10 minuten spelen moest Winsum al voor het eerst wisselen. De altijd sterk spelende Berber Hokwerda moest met een enkel blessure het veld verlaten en voor haar speelde Jenny Blecourt verder die een goeie wedstrijd heeft gespeeld en de rol van Berber goed heeft overgenomen. In de 35e minuut was het dan Bergum die op voorsprong kwam. Een lange pass vanuit achter, (wat ze mij verteld hebben), werd wat verkeerd beoordeeld door de verdediging. Waardoor een speler van Bergum de bal ineens op de pantoffel nam en over Willisa heen schoot. 3 minuten voor tijd vroeg Cherry om een wissel en werd Kim ingebracht op linksachter. Na de rust moest het dan gebeuren voor Winsum om niet met lege handen te komen te staan en zo Nieuw Roden dichterbij te laten komen. Je kon zien dat ze waren toe gesproken in de rust want ze begonnen in de 2e helft vanaf het begin wat beter te voetballen. Ook speelden ze in een ander systeem wat hun meer ten goede kwam. Toch was het niet zo dat Bergum geen kansen meer kreeg, integendeel ze haddennog een paar levensgevaarlijke kansen die uitstekend werden gepareerd door Willisa. Want in een bestek van 3 minuten was zij zeer beslissend voor Winsum. In de 73e minuut was het Anouk die de stand gelijk kon trekken. Ze kwam allen voor de keeper te staan maar in plaats om zelf te schieten wou ze bal voorleggen op Chantal en ging deze kans helaas verloren. Maar gelukkig was ze10 minuten later wel trefzeker. Vanaf de 16 meter haalde ze verwoestend uit en schoot de bal in de verre hoek. Eindelijk stond daar de 1-1 op het scorebord. En direct begonnen de dames te jagen om toch de 3 punten mee te nemen naar Winsum maar daardoor waren ze ook af en toe wat te gehaast en kreeg in de slot minuten Bergum nog een paar goeie kansen die gelukkig, voor Winsum, niet werden benut. En naar 93 minuten te hebben gespeeld hield de goed leidende scheidsrechter het voor gezien en konden wij 1 punt meenemen naar Winsum. A.s. dinsdag spelen de vrouwen thuis om 19.30 tegen Sint-Anna Parochie, wij vragen u dan ook om ze te komen aanmoedigen en hun toe te juichen naar de winst.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Marlies, Annie, Sabine, Minke, Jolien, Berber (Jenny), Chantal, Cherry (Kim) en Anouk.

Repo Jo