Zaterdag 31 maart 2018. Een prachtig dag om te voetballen. Temperaturen waren goed en het was een dag van de beker en inhaal. Voor de Vr1 van Winsum stond vandaag de inhaal tegen Groen-Geel op het programma. Niet alleen een inhaalwedstrijd maar ook een wedstrijd waarin de vrouwen van Winsum de 1e periode konden pakken en tegelijkertijd ook de koppositie in 2e D konden overnemen. Doordat het een belangrijke wedstrijd was voor Winsum waren ervan tevoren al een aantal malen een delegatie van Winsum in Groningen geweest om te kijken naar het systeem van Groen-Geel, om zo technisch mogelijk tegen hun te kunnen voetballen. Want de ploeg uit Groningen is een stugge ploeg waar altijd moeilijk tegen te voetballen is. Maar Neil en Robert beschikken over een goeie brede selectie dus dat zou goed moeten komen. Vandaag hadden ze zelfs beschikking over 5 wissels want dames 2 waren vrij. En met een prachtige ambiance deze middag moest dat ook goed komen. Er was zelfs een line up met de MO11 onder leiding van Quinten die in de rust nog gingen penaltyschieten. De vrouwen kwamen met muziek van ACDC het veld op en werden door de plaatselijke speaker gepresenteerd, waarbij de vrouwen uit Groningen hun achternamen hadden veranderd in voetbal legendes zoals Messi, Ronaldo, De Ligt etc. Dus dat het een spektakel zou worden deze middag moest haast wel. Ambiance was goed, het weer was prima en er was veel publiek op de been om de Vrouwen aan te moedigen. En dan nu maar het verslag van de wedstrijd. Want dat het een spannende pot voetbal zou worden bleek al wel in de 2e minuut. Groen-Geel kreeg toen al een corner toegewezen door de goed leidende scheidsrechter Pol. En de corners zijn gevaarlijk van de ploeg uit Groningen. Zo ook deze want de dames van Winsum waren nog niet alert genoeg en de bal belandde na een katachtige redding van Willisa op de lat en kon uiteindelijk door een verdediger worden weggewerkt. We werden gelijk even wakker geschud. In de 6e minuut was Yvonne die een prachtige pass op Anouk gaf maar deze zag haar schot net over gaan. In de 20e minuut was het dan raak voor Winsum. Chantal brak door op de keeper maar haar bal werd nog gepareerd door de keeper, haar bal kwam voor de voeten van Minke die met een stiftbal de 1-0 op het scorebord zette. 7 minuten later had Winsum de volgende kans. Weer een prachtige pass vanuit achter op Chantal, deze ontweek de keeper en speelde de bal door voor de goal langs, maar Melinda was net te laat om de bal tegen het net aan te schieten. 3 minuten later was daar al weer de volgende kans voor Winsum. En vrije bal net buiten de 16 meter werd door Minke in gebracht, Anouk (de Sneider van Winsum) kopte de bal net over. Groen- Geel kwam in deze fase er soms moeilijk uit, maar wanneer ze dan toch op de helft kwamen van Winsum stond daar toch weer de ijzersterke verdediging om hun op te wachten. In de 40e minuut was er nog een kans voor Melinda maar ook die schoot net naast de goal, waardoor de ruststand 1-0 werd waar eigenlijk al een 2-0 had moeten staan misschien.

De 2e helft moest er dan maar voor zorgen dat de doelpunten werden verdubbeld, want Winsum was in deze fase de betere ploeg. Toch moesten we wachten tot de 60e minuut. Een steekbal van Chantal op Anouk bracht deze alleen voor de keeper maar haar bal belande echter op de paal. Toen begon een fase voor Winsum waar het wat minder ging. Ballen kwamen niet aan, verkeerde aanname, te hard inspelen, het liep even niet op dat moment. Chantal moest in de 64e minuut verzorgd worden, zoals het leek was haar schouder uit de kom en dat gebeurde vorige week ook al een keer bij Asser-boys. Gelukkig kon Neil haar ter plaatse helpen en kon ze de wedstrijd nog wel voortzetten. Toch ging de staf in de 69e minuut wisselen. Berber werd gewisseld voor Iris en Chantal voor Kim. Dat de Winsum hier even aan moest wennen en dat we in een fase zaten waar het niet zo lekker liep, kon je gelijk merken. Groen-Geel kreeg gelijk na de wissels een kans op de gelijkmaker maar deze werd niet om gezet in een doelpunt. Maar toch duurde het niet lang of de 1-1 stond op het scorebord. In de 78e minuut werd er even niet goed opgelet en werd de bal niet goed uitgespeeld waardoor Groen-Geel de bal kon onder scheppen en de 1-1 noteerde. Vanaf dit moment rook de ploeg uit Groningen hun kans om meer te nemen dan 1 punt en begonnen ze meer druk naar voren te geven. Maar Winsum was waarschijnlijk weer wakker geschud door de tegen goal, want toen begonnen ze weer te voetballen en kwamen de ballen weer aan. En dat dateerde dan ook in de 85e minuut in de 2-1 Want vanuit een corner kon Yvonne de bal het doel intikken en stond de 2-1 op het scorebord, die trouwens weer werd verzorgd door onze topsupporter Leendert. In de 86e minuut kwam Cherry er nog in voor Melinda om zo te proberen verdedigd sterker te maken en te zorgen dat de 3 punten in Winsum bleven. En dat zou gebeuren, want in de 90e minuut was het Kim die en schot op het doel plaatsten van Groen-Geel en die bal rolde over de grond in het uiterste hoekje en was onhoudbaar voor de keeper. De 3-1 was een feit en de periodetitel zat in de pocket. Want scheidsrechter Pol hield het na 93 minuten de wedstrijd voor gezien en was de buit binnen voor de vrouwen van vv Winsum. Dit werd dan ook uitbundig gevierd de dames werden gefeliciteerd door het bestuur en kregen een rondje aangeboden. Pizza’s werden besteld en tot in de late uurtjes werd er gefeest.

Ik wil via deze weg dan ook al onze supporters bedanken voor hun steun op welke vorm dan ook. De staf en vrouwen van VR1 bedankt voor deze tot nu toe prachtige seizoen en hopen op nog meer.

Volgende week spelen we uit om 14.30 uur tegen Lycurgus uit Groningen. Ook daar hebben wij weer support nodig dus kom gerust langs.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Marlies, Melinda (Cherry), Annie, Roos Minke, Berber (Iris), Chantal (Kim) en Anouk.

RepoJo