Vandaag stond de uitwedstrijd op het program tegen Asserboys VR1. Thuis was het een moeizame 4-2 geworden waar we toen last hadden van een aantal blessures. Maar gelukkig kon de staf vandaag beschikken over een volledige fitte selectie. En met de thema feest in het hoofd van de avond werd er rond 12.30 uur koers gezet richting Assen.

Je kon bij sommige merken dat er wat druk op stond naar de nederlaag van 2 weken geleden bij EKC. Maar toch waren de coaches optimistisch. Er was zeer goed getraind deze week en iedereen gaf zich 100% op de training. Dus zou er vandaag in Assen revanche moeten komen na de verloren wedstrijd. Aan het weer lag het niet want met een temperatuur van 11 graden was het een heerlijk voetbal middag. Ook hadden we een vertrouwd gezicht bij ons als grensrechter. Paul de Vries was ingevlogen om Martijn te vervangen. Deze had promotie gemaakt naar heren 1 als grensrechter.

Goed de wedstrijd, zoals verwacht begonnen we wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Allemaal wat te gespannen schijnbaar want in de 10e minuut was het Asserboys die op 1-0 kwam. Een hoekschop werd door Willisa, die verder een prima wedstrijd keepte, in eigen doel geslagen. Maar misschien hadden de dames dit nodig, want toen begonnen ze te voetballen en werden er mooie combinaties op de mat gelegd. In de 18e minuut was het Scheidsrechter Dik die de bal op de stip legde na een handsbal van Asserboys. Die werd benut door Chantal en de stand was 1-1. Vanaf dat moment kwam er meer druk naar voren waardoor Anouk in 24e minuut na een prachtige solo de 1-2 neerzette. Maar ook Asserboys kwam er af en toe wel gevaarlijk uit maar gelukkig stond onze verdediging als een blok en was er haast geen door komen aan. In de 40e minuut was er een hoekschop voor Winsum die genomen werd door Minke. Anouk kon deze bal vrij inkoppen maar helaas ging hij net over. 5 minuten later was het wel raak, Minke stuurde met een prachtige steekpass Anouk weg die vervolgens een prachtige voorzet op Chantal gaf en die zorgde op slag van rust voor de 1-3.

Na de thee kwamen we ongewijzigd het veld weer op ondanks dat Jolien niet helemaal fit de kleedkamer was ingegaan. Na 6 minuten moest Neil dan ook Melinda inbrengen voor Jolien. Dat we er, geloof in hadden deze middag was vanaf begin weer te zien. In de 8e minuut was het Chantal die een prachtig schot loste op het doel van Asser boys maar helaas ging die net over. Zo ging de bal over en weer en waren er kleine kansje voor beide partijen. In de 63e minuut werd Marlies gewisseld voor Cherry.

In de 64e minuut was het Annie die kans kreeg op de 1-4. Na een prachtige voorzet van Minke schoot Annie de bal net over. 2 minuten later was daar wel de 1-4 maar helaas keurde de goed leidende scheidsrechter de goal af. De bal was over de achterlijn geweest en moesten wij genoegen nemen met een doeltrap voor Asserboys. Toch duurde het niet lang of de 1-4 stond wel op het scorebord. In de 73e minuut was het Annie Danhof die met een prachtige schot de keeper verraste en de 1-4 noteerde.

Gelijk werd er weer gewisseld door Neil, Minke werd gewisseld voor Iris. Misschien was dit wel een gouden wissel. Want direct na de aftrap van Asserboys kregen wij de bal alweer in het bezit en was het Chantal die een pass op Anouk gaf en die kon de 1-5 noteren. Je kon zien bij Winsum dat de schroom eraf was en we weer plezier konden hebben met elkaar. In de 90e minuut was het dan Chantal die de eindscore op het scorebord zette 1-6. De grootste overwinning van het seizoen tot nu toe en met een goed gevoel kon er worden gedoucht. En als je in de kleedkamer zit en je krijgt van de staf te horen dat de concurrenten Helpman en Nieuw-Roden hebben verloren, was het feest helemaal compleet. We zijn gewoon nog steeds op de goede weg en misschien wel naar een prachtig seizoen.

Volgende week spelen we onze inhaalwedstrijd in Winsum tegen Groen-Geel uit Groningen. Het wordt een middag die er anders uit zal zien dan een normale thuiswedstrijd. Hoe, gaan we hier niet vertellen, dat moet u gewoon mee maken. Dus zeg ik kom gewoon langs en kom kijken.

Steun onze vrouwen van VR1 aanvang 14.30 uur Schouwerzijlsterweg in Winsum

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Marlies (Cherry), Jolien (Melinda), Annie, Roos Minke (Iris), Berber, Chantal en Anouk.

RepoJo