Vandaag stond de uitwedstrijd op het program tegen de uit de 1e klas gedegradeerde Be Quick uit Dokkum. Terwijl op vele velden de wedstrijden waren afgelast vanwege de vorst, ging in Dokkum de wedstrijd wel door. Mede doordat Be Quick over een prachtig kunstgrasveld beschikt. Terwijl er een striemende kou over het complex waarde en het ietsjes mistig was, waren de vrouwen van Winsum vastbesloten om hun reeks voort te zetten. In het programmaboekje stond dan ook dat Winsum de beste verdediging heeft van alle teams met maar 5 goals tegen, en daar mag je als team best trots op zijn dat een andere vereniging dit ziet. Maar ja dat zijn er maar 5 spelers van de 11, het gaat natuurlijk om het hele team. En kon dit team dan ook deze middag de 3 punten mee nemen naar Winsum? Voor de wedstrijd waren de vrouwen zeker scherper dan vorige week dus dat beloofde wat. Helemaal compleet waren we niet want Minke moest thuisblijven vanwege oorontsteking. Omdat VR2 niet doorging konden we vandaag beroep doen op Kim, Jasmin en Iris. Want ook onze aanvoerder Roos zit nog steeds in de lappenmand maar is wel weer op de weg terug.

Maar goed nu de wedstrijd. Doordat we scherp begonnen hadden we gelijk in de 2e minuut al een kans, na een actie van Anouk werd de bal tot corner verwerkt. Deze werd uitstekend genomen door Jolien en scherp voor de goal geplaatst. Echter was er niemand van Winsum die het hoofd ertegenaan zette waardoor deze kans verloren ging. In de 15e minuut was het Marlies die de bal vanuit een ingooi van Melinda voor haar voeten kreeg en niet nadacht en de bal op de goal schoot. De keeper van Dokkum had de bal niet klemvast maar vanuit Winsum was er niemand die alert was. In de 18e minuut was het Be Quick die Willisa testte. Een afstandsschot werd echter door Willisa gepareerd en had ze de bal klemvast. Zo bleven de kansen heen en weer gaan en was de wedstrijd aardig in evenwicht. 35 minuten lang was er geen team die er echt boven uitstak. Be Quick combineerde prima onderling en bij Winsum was men gewoon nog wat zoekende. Ook werd aanvoerder Chantal nog gewisseld voor Kim. Maar vanaf minuut 35 werd het initiatief door Winsum genomen en begonnen de groene leeuwinnen te voetballen. Er kwam wat meer druk op Be Quick en onze laatste vrouw Yvonne vond schijnbaar dat het tijd werd voor verandering. Want in de 40e minuut kregen we 2 kansen. De 1e was voor Yvonne die een vrije bal vanaf links op ongeveer 30 meter van de goal de bal in een keer op doel schoot. De bal was onhoudbaar geweest voor de keeper, maar de bal belande echter op de lat. In dezelfde minuut had Anouk ook nog een kans op de 0-1. Ze kwam door prachtige combinatie oog in oog te staan met de keeper maar plaatste de bal voor de goal langs. Het bleef dus 0-0 dit was tevens de ruststand. In de rust konden de vrouwen zich weer gaan opwarmen door middel van een kopje warme thee. De coaches hamerden erop dat we zo moesten door gaan en wat meer druk moesten gaan zetten. Na een break van 15 minuten vond de goed fluitende scheidsrechter het tijd voor de 2e helft. Deze was nog maar 3 minuten oud of Melinda kon alleen op de keeper af en kon vrij snel de 0-1 op het scorebord zetten. Dit gaf Winsum adem want in de 53e minuut was het Melinda die vanaf de middenlijn weer alleen op de keeper af kon gaan, alleen belande deze bal (net) naast de goal. 5 minuten later was het dan wel raak. Annie ging op links door en plaatste de bal op Anouk, deze schoot de bal op het doel maar werd geblokt. De bal belande weer voor de voeten van Annie. Die zag Jolien opkomen en plaatste de bal op de 16 meter. Jolien schoot die bal met zoveel gevoel en snelheid dat ik betwijfel of iemand van Dokkum de bal nog wel heeft gezien. De bal werd snoeihard in het dak van het doel geschoten 0-2. In de 65e minuut werd Annie gewisseld voor Jasmin. In dezelfde minuut kreeg Be Quick een vrije bal halverwege de helft van Winsum. De bal werd ingebracht en door gekopt naar de spits van Dokkum die de bal achter Willisa plaatste. Echter vlagde Martijn voor buitenspel en deze werd overgenomen door de scheidsrechter waardoor het doelpunt werd afgekeurd waardoor de stand 0-2 bleef. 7 minuten later was het wel raak voor Winsum, door een prachtige combinatie tussen Jasmin en Berber, werd de bal diep gespeeld op Anouk die alleen op de keeper afstormde en de 0-3 op het scorebord zette. Nu kon de wedstrijd, zoals ze dat zeggen, op slot. In de 30e minuut werd Anouk gewisseld voor Iris. Maar als je denkt dat Be Quick door deze stand het bijltje erbij neer gingen leggen, dan heb je dat mis. Want de ploeg uit Dokkum toonde het laatste kwartier veerkracht. Dit kwam ook omdat Winsum wat inzakte en dacht we hebben de buit binnen, maar ja de wedstrijd bestaat uit 90 minuten. Be Quick kreeg in het laatste kwartier nog zeker een aantal kansen maar kon deze niet omzetten naar doelpunten. En na 91 minuten floot scheidrechter van der Zee voor het einde. De 3 punten gaan mee naar Winsum en zijn we nog steeds ongeslagen in de 2e klas. Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen Groen Geel. Bij winst hebben we de 1e periodetitel in ons bezit. Dus ik zou zeggen komt allen. 16 december spelen de groene leeuwinnen de bekerwedstrijd thuis tegen ACV. Dus ook dat wordt een mooie wedstrijd om naar te komen kijken. Alle wedstrijden worden gespeeld bij goed weer aan de Schouwerzijlsterweg.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Jolien, Marlies, Berber, Annie (Jasmin), Melinda, Chantal (Kim), Cherry en Anouk (Iris).

RepoJo