Na een week rust, omdat vorige week de wedstrijd tegen Bergum was afgelast was er zaterdag wel weer een wedstrijd gepland. Toch leek het erop dat ook deze wedstrijd geen doorgang kon vinden, want de hele week waren de velden niet geschikt voor training etc. vanwege de vele regenval. Gelukkig droogde het wat op eind van de week maar toch moest de wedstrijd van de Vr1 gespeeld worden op Schilligeham. Dit was de oude thuisbasis van VR1 waar ze vorig seizoen elke thuiswedstrijd speelden. Dit seizoen waren ze op dit veld nog ongeslagen dus dat bood perspectief. De tegenstander van vandaag was Asserboys uit Assen die onderin de 2e klasse meedraaide. Voor ons dan een gelopen koers zou je misschien denken, maar nee, elke tegenstander is een tegenstander en je wint pas als je meer doelpunten zet dan je tegenstander. Even wat voetbal psychologie ertussendoor.

De wedstrijd dan, wij begonnen met 11 basisspelers en 4 wissels, Roos was geblesseerd en een aantal andere vrouwen waren ook niet helemaal 100%. Maar toch werd er om 14.05 afgetrapt op Schilligeham. De wedstrijd werdmgeleid door Scheidsrechter Pol. Ook onze trouwe assistent Leendert was weer van de partij om het scorebord te bedienen. Echter was er bij de leiding niet het gevoel dat de vrouwen met overtuiging zouden gaan voetballen. Er was geen beleving vlak voor de wedstrijd. En dat bleek ook wel te kloppen. Wij voetbalden niet zoals we kunnen, en dat is de laatste weken al zo. Wij lieten te veel ruimte vallen hier en daar en voetbalden matig. In de 7e minuut was het dan ook raak voor de goed voetballende ploeg uit Assen. Door zwak verdedigen kon de bal met een lob over Willisa worden geplaatst. Maar voor het team uit Assen duurde deze voorsprong niet lang. Want nog geen minuut later was het al 1-1. Jolien speelde met een prachtige pass de bal langs de lijn op Chantal die opstormde naar de achterlijn. Deze wou een voorzet geven maar de bal verdween over de keeper in de verre hoek. De vrouwen begonnen toen wel wat in het spel te komen en kregen het spel wat meer te pakken. Toch was Asserboys een stugge tegenstander die er af en toe gevaarlijk uitkwamen. Bijzonder dat deze ploeg onderaan in de 2e klas bungelen. Gelukkig voor het handje vol aanwezige publiek, kwam in de 40e minuut toch loon naar werken. Vanuit een hoekschop werd de bal eerst weg gewerkt door de verdediging van Asserboys maar niet goed. De bal werd weer ingebracht en Chantal scoorde haar 2e goal stand 2-1. Nog geen minuut later was het Anouk die 1 op 1 kwam met de keeper echter deed ze niet wat ze op trainingen wel doet namelijk de keeper omspelen. Ze besloot nu om langs de keeper te schieten alleen deze stopte de bal en in de rebound schoot Anouk de bal over. Weer een minuut later was het wel raak. Vanaf 20 meter schoot Chantal op de goal en belandde de bal via een rug in de goal. Na de wedstrijd werd er gezegd dat Anouk de laatste was die hem hadt aangeraakt en dat het haar rug was, maar degene die mij de tekst aanlevert had Chantal als doelpuntenmaker op geschreven waardoor ze een hattrick op haar naam kreeg. 3-1 was de stand en dat was ook de ruststand.

In de rust werd erop gehamerd dat we meer druk moesten gaan zetten, dat we de tegenstander niet moesten laten voetballen en dat we snel de 4-1 moesten gaan maken. Toch was dat een moeilijk karwei. Wij begonnen de 2e helft sterk, begonnen te combineren en kregen ook wat kansen. Toch was het Asserboys die de spanning terugbracht in de wedstrijd. In de 63e minuut liep de spits door op de goal van Willisa en had Marlies niet meer de kracht om haar tegen te houden, het eerste schot werd nog tegen gehouden door Willisa maar in de rebound en uit een moeilijke hoek werd de bal toch tegen het net geschoten. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Tijd voor de leiding om te gaan wisselen. Marlies die leeg was gespeeld werd gewisseld voor Kim. In de 72e minuut was het geluk weer voor Winsum, Chantal werd weg gestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper. Zij omspeelde de keeper en kon de bal in het doel werken. Stand 4-2. Dezelfde minuut werd Chantal gewisseld en kwam Cherry in het veld waardoor Kim door schoof naar voren. De wedstrijd was toen eigenlijk al wel wat gespeeld en bleven kansen beperkt. In de 84e  minuut werd Minke nog gewisseld voor Jasmin. Gelukkig voor Winsum bleef de stand 4-2 en omdat Nieuw roden niet voetbalde vanwege afgelasting, staat Winsum weer bovenaan de ranglijst met 1 punt voorsprong en 1 wedstrijd minder. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Be Quick uit Dokkum en hopen we weer op 3 punten.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Jolien, Marlies (Kim), Berber, Annie, Melinda, Minke (Jasmin), Chantal (Cherry) en Anouk.

Wissel; Jenny

RepoJo