Zaterdag 11 van de 11e, de dag van Sint-Maarten, de dag dat de vrouwen van Winsum een gat konden slaan op de concurrent Helpman. Daarvoor moest Winsum wel de begin druk van Helpman weerstaan en hun eigen spel weer eens beginnen te spelen. Op de trainingen klopte deze week alles, er werd goed getraind door iedereen en het leek of we ons niveau weer terugkregen.

Het was nog even afwachten deze morgen of de wedstrijd door zou gaan, de morgen wedstrijden waren er allemaal al uit vanwege de regen. Maar gelukkig om 11.00 uur was het bericht daar dat de wedstrijd van het 1e en die van de VR1 doorgang kon vinden. Om 14.30 werd er dan afgetrapt op veld 2 onder de goede leiding van scheidsrechter Pol. Helpman stond met 1 punt achterstand en 1 wedstrijd meer op een gedeelde 2e plaats samen met Nieuw-Roden. Bij winst zou Winsum 4 punten voorsprong hebben en was er een klein gaatje geslagen op nummer 3. Marlies was nog geblesseerd en voor haar zat Indy op de bank. Maar wat er precies is met de wedstrijden de laatste weken is nog niet bekend maar toch begonnen de vrouwen weer niet scherp. Direct in de eerste minuten had Helpman al een kans op het doel van Winsum en kon Willisa de bal met moeite over de lat tikken. Ondanks deze waarschuwing waren de dames nog steeds niet wakker geschud, en kwamen passes niet goed aan werden er soms verkeerde keuzes gemaakt met loopwerk of indraaien met de bal. Ook aannemen lijkt bij sommige speelster een probleem en stuit de bal weer van de voet. Daardoor maak je het jezelf wel moeilijk en moet je hard werken om dit samen weer op te lossen. Iets om aan te werken de komende week. Maar er staat wel een team die ook echt een team is met elkaar. Goed verder met de wedstrijd, die overigens een sportieve wedstrijd was. Ook kregen wij kansen voor het doel van Helpman en waren we dichtbij de 1-0. Echter was het Helpman die de score opende, in de 26e minuut werd er niet strak genoeg verdedigd en kon Helpman de bal met een lob net over Willisa plaatsen. Dit was schijnbaar wel weer het ding wat de vrouwen van Winsum wakker schudde want toen begon het weer op voetbal te lijken en kregen we weer kansen. 3 minuten later was daar dan ook de 1-1. Vanuit een corner kwam de bal op het hoofd (zoals wel vaker deze middag) van Yvonne en verdween de bal een meter over de lijn. Hij werd in eerste instantie uit het doel geschopt en kon Anouk de bal tegen het net koppen maar Yvonne krijgt de goal op haar naam. Want de doellijn technologie (Chantal en Paul) hadden de bal al een meter over de lijn gezien voordat Anouk de bal inkopte. 1-1 dit was ook de ruststand.

In de rust liep Indy zich warm omdat Cherry niet helemaal fit aan de wedstrijd was begonnen. De 2e helft was dan ook nog maar 2 minuten oud toen Cherry al werd gewisseld voor Indy die na lange periode weer deelnam aan de selectie van VR1. Dat wij de 2e helft scherper moesten gaan beginnen resulteerde in de 56e minuut in een 1 op 1 kans voor Anouk deze legde de bal af op Melinda maar deze bal werd onderschept door Helpman. Toch bleef Helpman ook kansen krijgen en moest de keeper van Winsum regelmatig ingrijpen. Helpman is een goed voetballende ploeg die elkaar goed aanvoelen. Het was dan ook een leuke wedstrijd om naar te kijken voor het publiek. Voor de trainers en begeleiding is de spanning hoger en is het soms net of dat je jaren ouder wordt op 1 middag.

Mocht de stand zo blijven was Winsum denk ik de gelukkigste van de dag en verloren zij het minste. Maar gezien de wedstrijd denk ik wel dat een gelijkspel ook verdiend zou zijn geweest. Maar ook Winsum kreeg nog kansen. In de 72e minuut was er een prachtige crosspass van Minke op Anouk die echter de bal recht op de keeper afschoot. 2 minuten later was er weer een kans voor Winsum. Berber speelde de bal op Anouk die de bal door speelde op Minke echte was deze bal te zacht en was deze bal ook een prooi voor de keeper van Helpman. De leeg gespeelde Berber werd in de 83e minuut gewisseld en Rolinda kwam voor haar in de plaats. Gelukkig voor Winsum en helaas voor Helpman was het in de 87e minuut wel raak voor de thuisploeg. Een steekpass op Melinda waardoor ze 1 op1 kwam met de keeper werd de bal beheerst door haar ingeschoten. Hierdoor bracht ze de eindstand op 2-1. Toch waren de laatste minuten nog voor Helpman. Vanwege de vele blessurebehandelingen werd er door de scheidrechter 5 minuten door gespeeld waardoor er voor de tegenpartij nog enkele kansen ontstonden. Gelukkig voor de vrouwen van Winsum blies de scheidsrecht na 96 speelminuten op zijn fluit voor einde van de wedstrijd. Wij staan nog steeds bovenaan met 1 punt voorsprong (6-16) op nr.2 Nieuw Roden (7-15) met 1 wedstrijd minder, op plaats 3 staat sint-Annaparochie (7-13) met 3 punten achterstand en 1 wedstrijd meer. Dus staan we er zeker goed voor. Volgende week gaan we op bezoek bij SJO Bergum en hopen daar meer weg te halen dan vorig jaar (6-6).

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Jolien, Cherry (Indy), Roos, Berber (Rolinda), Annie, Melinda, Minke en Anouk.

Wissel; Kim

RepoJo