Het was afgelopen zaterdag 4 november, de 5e competitiewedstrijd voor Team VR1. Het was de derby tegen EKC VR1 in een thuiswedstrijd aan de Schouwerzijlsterweg. Terwijl onze vrouwen, na 4 wedstrijden, op plaats 3 zijn terug te vinden, is EKC op de 6e plaats te vinden. De selectie van de trainersduo Neil en Robert, waren 100 % fit en daardoor kon er met een gerust hart begonnen worden aan deze wedstrijd. Dat het een beladen wedstrijd zou worden was te verwachten, Winsum is waarschijnlijk een lastige ploeg tijdens een derby wedstrijd.

Om 14.34 uur blies scheidsrechter Kluin onder een heerlijk zonnetje voor het eerst op zijn fluitje. Sein voor onze vrouwen om direct op te stormen richting het doel van de keepster van EKC. Echter was het EKC die vanaf het begin begon met druk te zetten op de verdediging van Winsum. De vrouwen van Winsum moest hier zeker aan wennen. In de 6e minuut was dan ook de eerste kans van EKC op het doel van Willisa maar deze kon tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze hoekschop kwam verder geen gevaar de bal werd naast de het doel geplaatst. 8 minuten later was er weer een kans voor EKC nadat de bal slecht werd afgespeeld door Winsum. Maar gelukkig, deze bal leverde ook geen gevaar op.
Doordat EKC aardig druk na voren had gezet de eerste 13 minuten, kamen ze nu in rust periode, om even op adem te komen waarschijnlijk, waardoor Winsum meer in hun spel kwam. Dit dateerde dan ook in 16e minuut, vanuit een hoekschop van Winsum kwam de bal voor de voeten van Berber, (via voetbal.nl uitgeroepen tot man off the match), die met een geplaatste schot de bal op de lat deed verdwijnen. Winsum hield de druk op de goal van EKC en 2 minuten later was daar eindelijk de 1-0. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Chantal die de bal op de goal plaatste en via een been van een speelster van EKC in het net belande.
EKC leek wat in te zakken en Winsum werd steeds gevaarlijker voor het doel van EKC. In de 24e minuut plaatste Yvonne een hoge bal voor de goal maar deze werd door Anouk over gekopt.
In de 41e minuut was daar de 2-0 Minke nam de corner en plaatste de bal op de 2e paal waar Anouk de bal feilloos achter de keeper kon plaatsen. Hierdoor was de ruststand bereikt en konden beide ploeg aan de thee.

In de rust werd erop aangedrongen dat we de 2e helft de druk moesten houden op EKC en direct vanaf het begin scherp moesten zijn. Er werd nog niet gewisseld door de trainers, zodat Winsum ongewijzigd begon aan de 2e helft.  Of het niet helemaal was overgekomen de speech of dat we te veel spanning mee namen de 2e helft is niet helemaal bekend, maar we begonnen wat zenuwachtig aan deze 2e helft. In de 5 minuut werd de bal door EKC in de 16 geplaatst waarbij Willisa de bal tot corner verwerkte. Hierbij nam ze volgens de scheidsrechter echter de speler mee en besloot hij een strafschop te geven. Deze kon echter niet gepareerd worden door de keeper van Winsum waardoor de stand in het begin van de 2e helft al vroeg op 2-1 kwam.
Wij waren even het hoofd kwijt en konden geen controle meer vinden over de bal en speelsters. In de 8 minuut kreeg Sabine een gele kaart toegewezen en werd de wedstrijd iets harder. EKC rook de 2-2 en wilde hier schijnbaar alles aan doen om dit te bereiken. De trainers besloten in te grijpen na een kwartier. Melinda kwam erin voor Annie, om even wat vers bloed erin te brengen en te kijken of wij het spel weer konden gaan maken. Wij begonnen inderdaad het spel weer wat te maken en begonnen weer met rond spelen van de bal. In de 17e minuut werd Chantal weg gestuurd met een prachtige pass alleen gaf de scheids geen voordeel na de overtreding die voorafging aan de pass en vond hij de gezondheid op dat moment van de speelster belangrijker.
In de 24e minuut moest Neil gedwongen gaan wisselen. Door een harde actie kwam Marlies verkeerd terecht op de grond en moest met de brancard het veld af worden gedragen. Ze was heel hard op haar onder rug gevallen en kon de been haast niet bewegen. Ze werd gewisseld voor Cherry.
De rest van de wedstrijd werd het spel iets harder, wat volgens mij niet nodig is voor een derby als deze. In de 38e minuut was het Anouk die nog een vrije schot kans kreeg op de goal maar deze kon worden tegen gehouden door de keeper van EKC. 2 minuten later was het een speelster van EKC die van het veld moest worden gedragen. Ze werd door een actie op de bal geraakt door een speelster van Winsum. Ze is na de wedstrijd naar de huisartsenpost geweest en bleek niks te hebben gebroken, maar ze konden verder nog niks vinden omdat de been/knie erg blauw is. Het is dus even afwachten hoe het met haar gaat en wensen wij haar vanaf onze kant van harte beterschap. De rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en waren de ploegen niet meer gevaarlijk. Eindstand 2-1.

Wat betreft de blessure van Marlies ze heeft nog veel pijn, ze kon niet stil zitten en elke beweging doet nog zeer. Ook dit is nog afwachten dus.
Wij hebben de 3 punten in de pocket en het bleek dat onze concurrenten punten hadden laten liggen. Nieuw-Roden verloor met 2-1 van Lycurgus, en Helpman verloor van Bergum met 2-1. Wij staan nu bovenaan met 1 wedstrijd minder en 1 punt voorsprong. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Helpman en we hopen u dan ook weer te mogen begroeten op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Jolien, Marlies (Cherry), Roos, Berber, Annie (Melinda), Minke, Anouk en Chantal.

Wissel; Kim

Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door Indy Balk die het wedstrijdverslag heeft voorbereid en bij deze dus ook voor het eerst wordt genoemd bij de selectie van VR 1 van vv Winsum. Proficiat.

RepoJo