Afgelopen zaterdag speelden we onze 2e uitwedstrijd tegen vv St-Anna uit Sint-Annaparochie. Een team dat over komt vanuit de 1e klas en voor de vrouwen van Winsum geen onbekende is. Een paar seizoenen geleden zaten ze ook bij elkaar in de poule. Voor ons zou het vandaag een krachtmeting worden, van waar staan we nu met dit team, hoe gaan we met een tegenstander om die uit de 1e klas komt, hoe gaat het spelen op kunstgras tegen zo’n team. Vooral het spelen op kunstgras is voor de vrouwen uit Winsum een ding. Op zo’n veld krijgt de bal veel meer snelheid waar je om moet denken. Om de vrouwen alvast wat te laten wennen op kunstgras, werd er afgelopen donderdag al getraind op kunstgras op een geheime locatie.

Omdat het een lange rit is naar sint Annaparochie werd besloten om met 2 gehuurde busjes op tijd te vertrekken naar Friesland. En onderweg gezamenlijk te gaan lunchen. We vertrokken dan ook om 11.00 uur vanuit Winsum en in Groningen kwam groep 2 erbij. In Drachten werd er geluncht bij een bekend restaurant met een vogel. En om 13.00 uur werd er koers gezet naar Sint-Annaparochie waar we om 13.35 uur al aankwamen. De wedstrijd zou om 15.00 worden gespeeld dus waren we lekker op tijd om ons goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Echter was er op dat moment een team bezig op het hoofdveld waardoor onze wedstrijd een kwartier later begon.

Dat we moesten wennen aan het kunstgras zag je in de wedstrijd. Ballen kwamen te hard aan of werden te hard ingespeeld. Ook hadden we last van de harde wind die over het veld raasde. Toch creëerden we kansen voor het doel van de tegenstander. En soms maak je dan de keuze om met je goeie been te schieten terwijl met je andere been, die ook goed is, een beter keuze was geweest. Maar goed het zijn moment opnames. Maar kansen kregen we zeker en soms ook goeie kansen. In 43e minuut was er een grote kans maar werd de bal in de handen van de keeper geschoten. En zo misten er bij ons de scherpte af en toe. In de 45e minuut was er nog een goeie kans voor Chantal maar ook deze vond het net niet. Ook de thuisploeg kreeg af en toe kansen maar deze kon steeds worden gepareerd door onze sluitpost Willisa. De ruststand was dan ook 0-0.

De coaches vonden het daarom ook nog niet nodig om te gaan wisselen in de tweede helft waardoor we dus ongewijzigd konden beginnen aan de 2e helft met de wind nu tegen. In de 46e minuut kregen we gelijk al een vrije trap toegekend door de scheidsrechter die gevaarlijk voor de goal kwam maar helaas naast ging.

Een minuut later was het Jolien die een schot op de goal plaatste, alleen ging deze maar net over. Maar de dames van St-Anna lieten zich ook niet onbetuigd de tweede helft en speelde vaak lange ballen van de wind af om het de vrouwen van Winsum moeilijk te maken. Maar de verdediging stond zoals het moest staan. Helaas kregen we in de 61 minuut toch de goal tegen. Een schot van St-Anna werd met een vrije knappe safe van onze keeper tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop werd de bal niet goed verwerkt waardoor een speelster van St-Anna de bal in het dak van de goal kon koppen. Daar was dan onze eerste tegen goal van dit seizoen en keken we tegen een achterstand aan. Maar de vrouwen van Winsum gingen echter niet bij de pakken neer zitten en begonnen na deze goal weer te voetballen. Er werd gewisseld door de coaches. Eerst kwam Berber erin voor Minke en een paar minuten later Kim voor Jolien om wat meer druk naar voren te brengen. En doordat we de draad weer oppakten en we weer als een team gingen voetballen kwamen er ook weer meer kansen. Een afvallende bal werd door Berber maar net over geschoten en Melinda was nog dicht bij de gelijkmaker in 67e minuut.

In de 70 minuut werd Cherry nog ingebracht voor Melinda. Maar toch kwam er loon naar werken, in de 78e minuut was het Chantal die na een strakke pass van Annie de bal met de punt van haar voet de bal in de verre hoek kon plaatsten 1-1.

Maar in de 88e minuut hadden we de wedstrijd nog kunnen beslissen. Anouk ging aan de linkerkant richting de goal en plaatste de bal op de 2e paal met het idee dat er iemand door zou lopen. Echter had ze de bal gewoon op de pantoffel moeten nemen misschien, maar ja toe maar dat is altijd achteraf.  De eindstand stond gewoon op het bord 1-1 en daar mogen we best tevreden mee zijn. Wij hebben laten zien dat wij een ploeg zijn met veel vaardigheden en voetballende kwaliteiten. We zijn 1 ploeg die met elkaar en voor elkaar willen strijden. Om 18.00 uur werd de terugreis ingezet in de gehuurde busje met Neil en Johannes als chauffeur. In Drachten werd nog even de MAC onveilig gemaakt door het groene leger en werd er koers gezet richting het Groninger landschap. Waar we in de loop van de avond nog waren uitgenodigd voor de housewarming party van een van de speelsters uit Ten Boer. Het was een lange dag. Nu kunnen we ons opmaken voor de Derby van volgende week thuis tegen EKC. Dus schroom niet en kom langs en moedig onze vrouwen van vv Winsum aan. Aanvang 14.30 uur

Opstelling: Willisa, Jolien (Kim), Sabine, Yvonne, Marlies, Melinda (Cherry), Annie, Roos, Minke (Berber), Chantal, Anouk.

RepoJo