Voordat ik het verlag verder zal schrijven, werd ik vandaag op de vingers getikt wat betreft het verslag van vorige week. Ik had verzuimd om te schrijven dat in de 2e helft de 15-jarige Jasmin als debutant inviel. Waarvoor mijn excuses. Het was zeker goed bevalen want vandaag was ze er weer bij en viel ze weer in.

Wij begonnen vandaag met een vrij fitte ploeg Lois nog steeds de knie en Cherry last van haar scheenbeen. Op de bank begonnen Jasmin, Melinda en tegen de rust kwam Kim er nog bij die daarvoor had mee gedaan met het 2e, die helaas hadden verloren met 5-0.

Wij speelden onze 2e bekerduel tegen LAC Frisia uit Leeuwarden die haar eerste duel had gewonnen van GVAV met 14-1. De scheidrechter P. Kluin was voor deze wedstrijd de aangewezen scheids. En als zo vaak was de leiding weer top.  Voor ons was LAC Frisia een onbekend team die uitkomt in de 3e klasse. Voor ons was het dan ook belangrijk om zo snel mogelijk te scoren en het liefst direct 2 goals te maken. En dat deden we.  In de 6 minuut was het al raak. Minke die vanaf de rechterkant de bal voor wilde zetten zag tot haar verbazing dat de bal ineens in de goal belande. Ze raakte de bal net even verkeerd voor de voorzet maar niet voor een schot op goal. (1-0). 4 minuten later was er weer een kans voor Winsum. Vanuit een hoekschop van Minke kwam de bal gevaarlijk voor de goal maar werd deze gepareerd door de keeper.  De bal kwam voor de voeten van Minke en die schot op de goal, de keeper had hier moeite mee waardoor ze de bal tot hoekschop verwerkte. Deze hoekschop werd ook weer genomen door Minke die met boog bal de bal in de verre hoek wou laten verdwijnen. Echter zorgde de lat ervoor dat dit niet gebeurde.

Een minuut later was daar dan wel de 2-0 een handsbal in de 16 werd bestraft met een 11 meter die benut werd door Chantal. Daar was de 2-0, wat de staf graag wilde. Maar ze kregen meer. Want 2 minuten later was het zelfs al 4-0.

Twee gelijkwaardige acties zorgde ervoor dat Chantal de 3 en 4 nul ook op haar naam kreeg.  Tweemaal een voorzet van Anouk op Chantal zorgde hiervoor. Winsum kreeg toen kans op kans en als ze er allemaal in waren gegaan dan was het met rust al dubbele cijfers geweest. Echter moesten we wachten tot de 45 minuut voordat de 5-0 op het scorebord kwam. Weer was daar een combinatie van de 2 spitsen Anouk en Chantal. Anouk bediende Chantal met een prachtig steekpass op de rechterkant die doorliep naar de keeper niet nadacht en de bal vol in de kruising plaatste. Dit was ook gelijk de ruststand 5-0.

In de rust werden Sabine en Anouk gewisseld voor Melinda en de jonge speelster Jasmin. De 2e helft was nog maar net bezig of de 6-0 stond alweer op het scorebord. In de 47 minuut was weer Chantal die na een pass van Minke de bal achter de keeper plaatste. Of de speelsters van LAC hierdoor een beetje van slag waren weet ik niet maar een minuut later was het andersom. Nu speelde Chantal de bal op Minke die de 7-0 op het score bord noteerde. 2 minuten later was de 8-0 er ook bijna. Echter schoot Melinda de bal over de goal. In de 57 minuut was er een combinatie uit het boekje, via Berber en Minke kwam de bal bij Chantal maar deze kon de bal dit keer niet achter de keeper plaatsten. Maar gelukkig was ze wel doelgericht in de 61e minuut. Een voorzet van Minke belande voor Chantals voeten en met een droge knal schoot ze de bal tegen het net.

In de 62e minuut was er weer een debuut. Namelijk Minke werd gewisseld voor Kim Veldhuis die daarvoor al een wedstrijd had gespeeld. Melinda verdween naar het middenveld en Kim kwam in de spits te spelen. Top van de trainers om zulke spelers een kans te geven. En dat het een gouden wissel was, zoals ze dat noemen, bleek wel in de 65 minuut.  Vanuit een voorzet van Chantal schoot Kim de bal binnen en zette ze de 9-0 op het scorebord.

En als je 9 maakt verdien je eigenlijk ook dat de 10 nog op het scorebord komt te staan. En dat gebeurde bijna in de 77e minuut door een schot van Jolien, echter bleef de bal voor de witte lijn. In de 85e minuut was het dan toch zover het was Melinda die de dubbele cijfers op het scorebord zette. En is de tegenstander dan helemaal niet in de buurt geweest van Willisa? Ja, wel in de buurt maar niet gevaarlijk, waardoor Willisa een rustige middag had.

De staf van de tegenpartij gaf het zelf al aan na de wedstrijd, dat wij een maatje te groot voor hun waren. Wij zijn met deze winst door naar de KO-ronde met 22 voor en 2 tegen over 2 wedstrijden. Een prachtige resultaat.

Leendert onze vaste scorebord bediener en topsupporter van de VR1 had het vanmiddag druk, maar heeft het weer fantastisch gedaan, topper.

Komende week maken we ons op voor de wedstrijd van volgende week, uit tegen st. Annaparochie, aanvang 15.00 uur. Maar eerst gaan we as. Dinsdag naar de euroborg met de selectie om de oranje Leeuwinnen aan te moedigen, die in de euroborg spelen tegen Noorwegen.

Ik wens iedereen een fijne baaistenmarkt as. Maandag. En tot ziens bij een volgende wedstrijd.

Opstelling: Willisa, Jolien, Sabine (Jasmin), Yvonne, Marlies, Berber, Annie, Roos, Minke (Kim), Chantal (-----), Anouk (Melinda).

RepoJo