Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Nieuw-Roden op het program. Een wedstrijd die een hoog karakter met zich mee bracht. Roden stond eerste met een beter doelsaldo dan Winsum die op de 2e plaats stond. Allebeide ploegen waren nog ongeslagen in de competitie en Nieuw-Roden had tot nu toe altijd nog gescoord in een wedstrijd. Voor ons dus de taak om daar verandering in te brengen en te laten zien dat wij bij de top in de 2e klasse horen.

De coaches konden dan ook beschikken over een volledige selectie zonder blessures. Het 2e team was vrij waardoor wij 4 wissels hadden die eventueel konden worden ingezet. Onder leiding van scheidsrechter Pol werd er om 14.30 uur afgetrapt aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum.

Dat wij gretig waren kon je gelijk zien, want na 20 sec werd er een prachtige pass van Jolien gegeven langs de lijn op Chantal. Het schot op goal wat hieruit volgde werd gepakt door de keeper. In de 5e minuut werd een bal terug gespeeld op de keeper van Nieuw-Roden die de bal in haar handen pakte waardoor Winsum een vrije bal mocht gaan nemen op11 meter van de goal. De indirecte vrije bal werd met een pegel ingeschoten door Melinda, echter Nieuw-Roden gooide zich met man en macht op de bal zodat via een speler van Roden de bal over de achterlijn verdween.

5 minuten later was het wel raak voor Winsum, een speler van Roden speelde de bal terug naar de keeper maar door wat geklungel achterin en dat niemand de snelheid van de jarige Anouk kent, kon die de bal onderschepen en de 1-0 op de scoren bord zetten.

Nieuw-Roden beschikt natuurlijk over fanatische spelers die in de zaalcompetitie op hoog niveau spelen en dat is ook op het veld te zien. Want voorin beschikken zij over paar snelle spelers die elkaar blindelings kunnen vinden. En die door goeie loopbewegingen steeds zichzelf vrij spelen. Maar gelukkig beschikken wij over een zeer sterke verdediging die zich niet zomaar van de wijs laten brengen. En die voor Winsum van onschatbare waarde zijn. Want ook Nieuw-Roden kwam er soms gevaarlijk uit maar strandde dan op de 16 meter lijn.

Maar soms speel je een wedstrijd waar je 40 kansen krijgt en de bal er maar niet in wil. Waardoor de kans bestaat dat de tegenstander wel gaat scoren en je de wedstrijd verliest. Dat wij veel kansen kregen is duidelijk maar gelukkig profiteerde de tegenstander hier niet van. In de 30e minuut schoot Annie nog op paal maar de bal wou er gewoon niet in. De ruststand was dan ook 1-0. De 2e helft begonnen beide partijen ongewijzigd aan de 2e helft.

En dat we nog steeds scherp en gretig waren bleek wel na 30 seconden in de 2e helft, Chantal kreeg een opgelegde kans, ze stond 1 op 1 met de keeper maar kon de bal niet achter de keeper brengen. We bleven maar steeds de druk naar voor houden maar konden niet de 2-0 op de score krijgen. Nieuw-Roden echter kreeg wel steeds meer grip op de wedstrijd. In de 68e minuut was daar dan ook de goal van Nieuw-Roden, die echter werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter. Nieuw-Roden schoot vanaf de 16 op de goal van Winsum. Willisa had de bal niet klemvast waardoor Renée Huizinga de bal kon inschieten. Maar de grensrechter Visee gaf aan dat op het moment van de schot de speler al buitenspel stond waardoor de scheidrechter dit overnam en de goal afkeurde. Een geluk voor Winsum. Er moest wat fris bloed in het team en dat gebeurde in de 24 minuut, Jolien werd gewisseld voor Cherry.

In de 29e minuut was daar een kans voor Winsum, Anouk werd helemaal vrijgespeeld op rechts en had de hoek voor het uitkiezen, maar schot de bal gewoon recht op de keeper. Dat was denk ik de 35e kans voor Winsum om de 2-0 te maken. Ze hebben het weleens over de wet van Murphy en dat was deze middag ook gewoon het geval, de bal wou en mocht er gewoon niet in. En dat je dan als coaches er helemaal gek van kan worden is begrijpelijk. In de 37e minuut werd er weer een frisse speler ingebracht, Berber kwam erin voor Anouk zodat we op middenveld wat meer verdedigend konden gaan spelen om zo de 1-0 veilig te gaan stellen. Ook werd de leeg gespeelde Melinda in de 36 minuut nog gewisseld voor Jasmin. Dat wij de wedstrijd echt wouden winnen en alles eraan wilden gaan doen dateerde nog dat Berber een gele kaart kreeg doordat ze een speler belette om door te breken. Ook moest Willisa in de 4 minuut van de blessuretijd nog een krachtsinspanning leveren. Met een katachtige beweging kon ze de bal nog net van richting doen veranderen, zodat er geen speler meer aan kon komen. Na deze actie floot de scheidrecht dan ook direct voor het einde van de wedstrijd. Voor onze vrouwen een hele opluchting, Ze hebben deze middag gestreden voor elke prijs en hadden zich veel makkelijker kunnen maken om eerder de wedstrijd te gaan beslissen. Maar dat loopt nou eenmaal niet zo en dan moet je er alles aan doen om geen doelpunt tegen te krijgen. En dat is gelukt, na 3 wedstrijden hebben we nog steeds de 0 en staan we bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden, met 7 voor en 0 tegen. Ik zeg een topteam die mee gaat doen voor de top 3. Volgende week is er de inhaal bekerwedstrijd thuis tegen LAC Frisia om 15.30 uur in Winsum. Ook dan zijn jullie weer van harte welkom.

Opstelling: Willisa, Jolien (Cherry), Sabine, Yvonne, Marlies, Melinda (Berber), Annie, Roos, Minke, Chantal, Anouk (Jasmin),

Score: 1- 0 Anouk.

RepoJo