Bij de jeugdopleiding van vv Winsum zijn we gezamenlijk constant in ontwikkeling. Een nieuwe stap in deze ontwikkeling is dat de jeugdopleiding van vv Winsum vanaf aankomend seizoen gebruik gaat maken van ‘Feeton’: een platform met voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Een delegatie van HJO’s en trainers heeft afgelopen maand kennis mogen maken met dit platform, wat heeft geleid tot deze samenwerking. In dit bericht nemen we jullie mee in de mogelijkheden van Feeton en wat het voor onze vereniging kan betekenen.

Wie en wat is Feeton? Vanuit een enorme passie voor voetbal hebben oprichters Richard Elsinga, Erik de Jonge en Auke Swart een missie gecreëerd: ieder kind heeft recht op een goede en leerzame training. Feeton biedt doordachte, eenvoudige en efficiënte oplossingen voor iedereen binnen de voetbalclub. Of je nu (keeper)trainer, begeleider, Hoofd Jeugdopleiding of clubbestuurder bent, wij hebben de tools om elke rol te ondersteunen en te versterken. Feeton biedt onder andere de mogelijkheid om een trainingsplanner te volgen, waarin voor elke leeftijdsgroep 80 trainingen klaar staan om te volgen. Voor elke leeftijdsgroep is een leerlijn ontwikkeld die doorlopend gevolgd kan worden. Je start dus bij de Draakjes, en kan de leerlijn volgen tot aan de senioren. Ook kun je uit een enorme database zelf trainingen samenstellen en in je kalender verwerken. Andere opties zijn aanwezigheid van spelers noteren, hun voortgang bijhouden en nog vele andere functies.”

Tijdens de bijeenkomst heeft Feeton uitgelegd hoe het programma werkt, en wat je ermee kan. Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben de afgevaardigde HJO’s en trainers Feeton als zeer interessant en nuttig bestempeld, wat heeft geleid tot de keuze om met de Jeugdopleiding gebruik te gaan maken van Feeton.

Hiervoor zal aan het begin van het seizoen vanuit Feeton een bijeenkomst op de club georganiseerd gaan worden voor alle jeugdtrainers, begeleiders en verdere betrokkenen. Tijdens deze bijeenkomst zal Feeton nader in gaan op de mogelijkheden die het biedt! Hierover volgt binnenkort meer informatie. Maar wie niet zo lang kan wachten en heel nieuwsgierig is geworden, mag natuurlijk altijd nu al even op de site kijken van Feeton: https://www.feeton.eu/.

Met vriendelijke groeten,

Technisch Hart vv Winsum