logo nwsbrfvv Winsum

Nieuwsbrief december 2020

 

 

Tussen Licht en donker

Het jaar 2020 nadert zijn einde, velen zullen blij zijn dat dit rotjaar voorbij is. Waren we op 1 januari met elkaar nog vol van goede voornemens en plannen, vanuit de club gezien hebben we vaak moeten bijstellen.

Daar waar het bestuur op de Nieuwjaarsreceptie tot doel uitsprak om de laagdrempeligheid te bevorderen kunnen we stellen dat dit doel ook in het jaar 2021 tot de speerpunten blijft behoren.

Op sportief gebied kunnen we concluderen dat vele aspiraties vanaf maart niet meer zijn waargemaakt en uitgekomen. Na de volledige lockdown, mochten we in juni weer voorzichtig starten met de trainingen op een aangepast ‘Corona” sportpark, maar wedstrijden spelen was er niet bij.

Voor vv Winsum is 2020 toch een bijzonder jaar geworden; het oude vertrouwde Sportpark Schouwerzijlsterweg is verlaten en we hebben onze intrek genomen op het Geert Reinders Sportpark Winsum West. 27 Juni was de grote verhuisdag en dat hebben we geweten. Na een goede voorbereiding en de voortvarende aanpak, konden we die middag proosten op een geslaagde verhuisdag.

Helaas vielen alle geplande activiteiten omtrent het afscheid van Schouwerzijlsterweg en de opening van Winsum West in het water. Het afscheid zal er niet meer zijn, maar de opening hebben we nog te goed!

Over Covid-19 is veel gezegd. Vanaf maart 2020 houdt dit virus ook vv Winsum in zijn greep. Na een volledige lockdown konden we in juni weer trainen. Na de zomervakantie is de voetbaldraad weer opgepakt, maar nu op ons nieuwe sportpark en vooral binnen de regels van het RIVM. Het was een grote puzzel en uitdaging, maar we hebben het gered, mede dankzij iedereen die lid is van vv Winsum en alle bezoekers. Iedereen hield zich netjes aan de opgelegde regels. Nogmaals dank! Als club zijn we tot nu toe goed door de Coronatijd heen gerold; geen ernstige zieken, wel een aantal leden in quarantaine, daar mogen we dankbaar voor zijn.

Ook dank aan alle leden en sponsoren die hun financiële verplichtingen zijn nagekomen en onze club zijn blijven steunen in deze moeilijke tijden!

We werden en worden met elkaar enthousiast van de mooie, hartverwarmende en waarderende reacties van de bezoekende clubs over ons nieuwe sportpark; een aanwinst voor het Hogeland en dat in het allermooiste dorp van Nederland, wat zijn we trots!

Nog steeds wordt er gewerkt om het sportpark aan te passen en te verbeteren, we blijven in overleg met de gemeente om de laatste hobbels weg te nemen, we wachten nog op internet, aanplant, verlichting fietsenstalling enzovoort.

De voltooiing nadert, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal.

Ik hoop dat elk lid en betrokkene van vv Winsum, ondanks de beperkingen, goede Kerstdagen heeft en een goed uiteinde van dit nare jaar.

Nu zijn het echt de donkere dagen voor Kerst. In deze tijd verlangt iedereen naar extra licht, gezelligheid en vrolijkheid. Ons kerstgevoel van nu heeft wat dat betreft niet heel veel met de geboorte van het kerstkind te maken. Toch wordt dit kind het “Licht de wereld “genoemd. Door de geboorte van jezus, die we straks weer vieren, heeft de zonnewende een nieuwe betekenis gekregen. We hopen op goede ontwikkelingen in de wereld. We hopen dat mensen beter met elkaar omgaan en elkaar de ruimte geven. Dat alles vatten we samen in het woord “licht “.

Want door het licht kunnen we zien, krijgen we inzicht en overzicht en kunnen we met ons leven vooruit!

 

Namens het bestuur allemaal mooie feestdagen.

Ben Breukelman, voorzitter vv Winsum

Sinterklaas

Dat was me nu toch ook wat dit jaar. Sinterklaas moest thuis werken. Hij kon dit jaar voor het eerst niet bij onze jeugdteams komen. Geen apenkooi in de sporthal, geen Sinterklaas die kijkt hoe goed iedereen kan voetballen, geen cadeautjes……. WAT! Geen cadeautjes …. Maar dat kon Sinterklaas niet laten gebeuren! Het voordeel van thuiswerken is dat Sinterklaas naast de telefoon zat en gelijk de Jeugdorganisatiecommissie kon bellen. Als de Jeugdorganisatiecommissie de cadeautjes wel zou willen uitdelen dan zou Sinterklaas zorgen dat Piet ’s nachts de cadeautjes door de schoorsteen van de Jeugdorganisatiecommissie zou gooien.

Zo gezegd, zo gedaan! Begeleid door vrolijke Sinterklaasmuziek konden de kinderen op zaterdag tijdens het Sinterklaastoernooi, welke op de verjaardag van Sinterklaas werd gehouden, lekker voetballen en na afloop kregen ze een cadeautje van Sinterklaas. Hoe die Pieten dat elk jaar doen is trouwens wel een wonder, de leden van de Jeugdorganisatiecommissie liepen van veld 1 naar veld 2 naar veld 6 naar veld 1 naar….. pffff. Volgend jaar zullen we blij zijn dat de Pieten het weer van ons overnemen.

Het was wel een heel gezellige ochtend!

Trainingsdag

Op zaterdag 21 november hebben de spelers van het 1e elftal en 2e elftal heren, vrouwen 1 en de bijbehorende trainers onze jeugdafdeling een mooie trainingsdag bezorgd door training te geven aan alle jeugdleden. Een mooi gebaar richting onze jeugd vanuit de senioren wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Ontwikkelingen op trainersgebied bij de senioren

Als club moeten we vanaf het komende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer van ons 2e elftal heren zaterdag aangezien Jeroen de Munck, i.v.m. o.a. drukke werkzaamheden, na 3 seizoenen heeft aangegeven te stoppen als trainer.

Ook zijn we per direct op zoek naar een trainer voor onze vrouwen 1 gezien Erwin Molog per direct is gestopt. Hij miste o.a. de chemie met de groep waardoor hij tot dit besluit is gekomen.

Bert Vos daarentegen plakt er nog weer een jaartje aan vast gezien hij het goed naar zijn zin heeft en hij nog volop “rek” in de selectie ziet. Hij gaat zijn vierde seizoen in bij de plaatselijke vv. Ook de keepers zijn weer verzekerd van een jaar Patrick Siepel. De keeperstrainer heeft het goed naar zijn zin en heeft zijn verblijf in het “Mooiste dorp van Nederland” weer met een jaar verlengd.

Samenwerking vv Winsum – KNVB:

Onlangs zijn wij door de KNVB benaderd om deel te nemen aan een pilot die bij 36 clubs in Nederland zal worden aangeboden t.w. “Alle jeugdtrainers in de basis”. Het gaat hierbij om de 'Aftrapmodule' voor startend kader binnen onze jeugdopleiding. De pilot moet ons helpen om uiteindelijk een goede invulling te kunnen geven aan het volledige traject en daarmee de genoemde doelstellingen te kunnen realiseren: informeren, inspireren, registreren, werven, deelnemen, ontwikkelen, door ontwikkelen, binden, boeien van jeugdkader als doel op zich en als middel jeugdvoetballers optimaal plezier en ontwikkeling in een veilige omgeving te kunnen bieden en lang te kunnen binden. Als club kregen we de uitdaging om 20 jeugdtrainers/- leiders aan te melden. Mocht dit niet lukken mochten we ook uitwijken naar omliggende clubs…… Nog geen week verder en we hebben als club zelf alle 20 plekken gevuld!

In het voorjaar van 2021 zal de KNVB, indien mogelijk i.v.m. corona, de opleiding “Juniorentrainer” op ons complex gaan geven en er zijn ook gesprekken om vanaf het seizoen 2021/2022 de cursus Jeugd Voetbal Trainer cursus bij vv Winsum te organiseren.

Winterstop

Inmiddels is het ‘winterstop’ en zijn de trainingen gestopt. In verband met de aangepaste Coronamaatregelen zijn de trainingen van de senioren vanaf dinsdag 15 december gestopt. Aan de hand van de persconferentie op 12 januari 2021 wordt besloten wanneer en in welke vorm er weer wordt opgestart. De jeugdteams hebben t/m zaterdag 19 december getraind. Van zondag 20 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021 zijn er geen activiteiten op het Geert Reinders Sportpark Winsum West. Vanaf maandag 4 januari 2021 zullen de jeugdteams weer starten met hun trainingen. Zij zullen het trainingsschema volgen.

Rondje van de Club

Er zijn al heel veel rondjes geschonken aan de club. Bedankt hiervoor! We zijn als vereniging blij met alle steun! Het is tot en met 31 december nog mogelijk een rondje te doneren via https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=vvwinsum.

Nieuwjaarsbingo

Er zal helaas geen Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden in het clubhuis in verband met de situatie rondom Corona. In plaats daarvan wordt er op 2 januari aanstaande een online Nieuwjaarsbingo georganiseerd. Meer info staat op de website van vv Winsum, via https://vvwinsum.nl/nieuws/2501-nieuwjaarsbingo!

Vragen?

Heb je nu vragen of zijn er onduidelijkheden, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..