Afgelopen vrijdag heeft de KNVB de concept klasse indeling voor het topjeugdvoetbal bekend gemaakt. Daarmee is duidelijk geworden dat de JO17-1 van Winsum het komende seizoen op divisie niveau zal uitkomen.

In het plotseling afgebroken seizoen ‘19-’20 was de JO17-1 met een bijzonder sterke reeks bezig. Op het moment van afbreken stond het team derde nadat zij ongeslagen als eerste in de najaar competitie was geëindigd. Uiteraard is het geen zekerheid dat Winsum zou promoveren, maar een goede kans was er wel. Dat is echter niet eens het belangrijkste. De selectie bestond dit seizoen uit maar liefst 10 eerstejaars O17 spelers. Met deze spelers werd bijvoorbeeld met 1-7 in de beker gewonnen van 4e Divisionist Bedum en werd in een oefenwedstrijd 2e Divisionist Be Quick op een 5-5 gelijkspel gehouden. Vriend en vijand waren het er over eens dat deze groep op een hoger niveau dan de hoofdklasse hoorde te spelen.

Dat gaat nu dus gebeuren en dat is een terechte beloning voor het team van trainer Quincy Dijkstra, dat dit jaar goed voetbal en veel spektakel liet zien. Dat er elke thuiswedstrijd steeds meer toeschouwers waren, was geen toeval. Een felicitatie is daarom meer dan op z’n plaats. We wensen de spelers en stafleden veel succes en plezier in het volgende seizoen.