Op zaterdag 12 januari speelt het tweede tegen AFC Ajax 2 een oefenwedstrijd om 12 uur op de Schouwerzijlsterweg .
De contacten met AFC Ajax 2 kwamen via Patrick Bosschieter die in het verleden bij AFC Ajax heeft gevoetbald en nu zijn voetbal kunsten laat zien in het vriendenteam van het vijfde van de vv Winsum .
Het vijfde heeft afgelopen zomer al een oefenwedstrijd wedstrijd op uitnodiging van en tegen AFC Ajax 5 gespeeld en daarbij waren de spelers en familie  van het vijfde zeer verheugd over .
Het vijfde was met een bus vol naar het sportpark "de toekomst " gegaan en werden met alle egards ontvangen waarbij een complete rondleiding over het super moderne complex van de club werd aangedaan .
Men viel ook nog met de neus in de boter aangezien het eerste elftal  nog ging trainen voor de klassieker tegen Feyenoord en er dus volop publiek aanwezig was maar na de training namen spelers  zoals de Jong en de Ligt ,Tadic,Ziyech uitgebreid tijd om handtekeningen uit te delen en foto's te laten maken wat uiteraard zeer gretig gebruik van werd gemaakt .
Deze foto's staan nog op de site van de de vv Winsum en zijn zeker de moeite waard om te bekijken.