vv Winsum JO19-1  -  Wildervank JO19-1: 1 – 2

Na een flitsende prolongatie van de Hoogeland Cup en weken regenachting weer stond afgelopen zaterdag dan de inhaalwedstrijd tegen Wildervank op het programma van JO19-1. Een paar dagen relatief droog weer lieten toe dat er op het hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg afscheid genomen kon worden van de winterstop.  Na de twee gelijk spel-wedstrijden zou dit een overwinning moeten worden om de kop positie vast te kunnen houden.

Direct in de eerste minuut kreeg Winsum een enorme kans via de over rechts opkomende middenvelder Gerbrand de Boer, die de bal echter niet in het net maar ver over de ballenvanger veld 2 op schoot. Goed begin toch, gevolgd door een tweede kans direct in de 4e minuut, waar het David Albert Villalta was die net naast de paal schoot, het bleef 0 -0 maar zo vroeg in de wedstrijd geen probleem.  Wel werd het spel van Winsum aardig onrustig en onnauwkeurig terwijl de eerste helft vorderde. Het voetbal was niet om over naar huis te schrijven en ook individueel viel er het nodige aan te merken op de keuzes die werden gemaakt. Van de drive die tegen Be Quick JO19-1 nog zo aanwezig was, kon maar weinig worden teruggevonden en zo bleek het tot aan de thee 0 – 0.  Tijd voor een wijziging in de opstelling; trainer Marc wisselde licht geblesseerde Silvan Groen voor Cars Zijlstra en zette de veldbezetting iets anders neer.

Direct na rust echter was het Wildervank dat de score opende, nadat Winsum erg onhandig uitverdedigde na een corner van de gasten: 0 – 1.

Winsum wist wat te doen en legde allengs beter spel op de mat, althans, het liep beter dan in d eerste helft en er kwamen kansen. Zo was het al ras 1 -1, een leuke aanval ging vooraf aan een assist van David Albert Villalta, die Emanuel Lahdo bediende: 1 – 1 en de wedstrijd was weer in evenwicht. Gaandeweg de tweede helft bleek het scorend vermogen van Winsum toch minder groot dan in eerdere wedstrijden dit seizoen. Een van de keeper terugkomende bal werd nog wel tot doelpunt verheven, maar de grensrechter vlagde terwijl de bal al in het netje lag en de goal al werd gevierd nog voor buitenspel.  Terecht of net terecht, de scheidsrechter had niet waargenomen of er sprake was van buitenspel en keurde de goal op aangeven van de grensrechter af. De tweede al in de evenzo vele laatste wedstrijden,  en daarmee was de drive bij de oost Groninger gasten om er meer dan een gelijkspel uit te halen helemaal terug.

En in de laatste minuut presteerden zij wat geen team in deze competitie nog was gelukt: het werd 1 – 2 vanuit een vrije trap die diagonaal werd ingekopt voorbij een kansloze keeper Ruben Otter. Nait best. Zo verloor de JO19-1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, en zal er nog hard moeten worden gewerkt om de vorm van de eerste serie wedstrijden terug te vinden. Een probleem hoeft dat zeker niet te zijn; de jongens hebben voldoende laten zien dat het er in zit!

Volgende wedstrijd:

3 februari 2018